Închide

8,5 milioane de euro de la Europa pentru Dej, contractele s-au semnat ieri

Administrație by Actual de Cluj - dec. 29, 2018 0 231

Opt milioane și jumătate de euro bani europeni nerambursabili la Dej pentru o punte pietonală și modernizarea mai multor străzi.

Primarul din Dej Costan Morar anunță că a semnat ieri două contracte de finanțare pentru proiecte din cadrul Planului de Mobilitate Urbană, a căror valoare nerambursabilă cumulată este de aproximativ 8,5 milioane de euro.

Cele două proiecte finanțate sunt „Dezvoltarea infrastructurii de transport alternativ în municipiul Dej- punte pietonală și modernizare coridor infrastructură integrată în Ocna Dej” și respectiv modernizarea unui coridor de mobilitate urbană, adică a mai multor străzi, e vorba de străzile Unirii, Dobrogeanu Gherea, Ecaterina Teodoroiu, Avram Iancu, George Coșbuc, Regina Maria, Mircea cel Bătrân, Mărășești, Gheorghe Șincai, 1 Mai parțial, și Crângului. Primarul Morar Costan spune că în cadrul acestui al doilea proiect vor fi modernizate trotuarele, carosabilul și aliniamentele de spații verzi, 11 stații de autobuz, va fi amplasată o stație de încărcare rapidă pentru autobuze electrice și vor fi montate semafoare adaptive în patru intersecții, și va fi extins programul de bike sharing cu 60 de biciclete.

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu