Închide

8 sate din România ar putea candida la titlul de cel mai bun sat turistic la nivel global

Economie by Actual de Cluj - mart. 31, 2023 0 166

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a dat startul selecției naționale a satelor turistice care aspiră la titlul ”Best Tourism Villages”, o competiție internațională a Organizației Mondiale a Turismului (OMT), prin intermediul căreia, anual, sunt identificate exemple remarcabile de destinații rurale.

Anul trecut, pe listă s-a aflat și satul Rășinari din Sibiu. În acest an ministerul va alege opt sate pe care le va propune către Organizația Mondială a Turismului pentru a concura la titlul de cel mai bun sat turistic la nivel global. În urma depunerii candidaturilor și evaluării acestora, România va transmite către OMT până la opt propuneri de sate turistice, care vor concura cu alte destinații rurale din întreaga lume. Pentru a fi eligibil, satul trebuie să aibă o densitate scăzută a populației și cel mult 15.000 de locuitori, conform ultimului recensământ, să fie localizat într-un peisaj cu o prezență importantă a activităților tradiționale și să împărtășească valorile, precum și stilul de viață al comunității.

Satele recunoscute ca ”Best Tourism Villages”, precum și cele selectate pentru a participa în Programul Upgrade, vor deveni membre ale unei rețele care facilitează schimbul de informații, experiențe și de bune practici.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu