Închide

Percheziții la o firmă de curierat din Cluj, 1 reținut, 2 cercetați sub control judiciar în dosar cu zeci de mii de petarde vândute ilegal

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 29, 2016 0 668

Polițiștii din Buzău au efectuat o percheziție la sediul unei firme de curierat din Cluj-Napoca, prin intermediul căreia ar fi fost livrate zeci de mii de articole pirotehnice, comercializate ilegal. Un bărbat a fost reținut, iar alți doi sunt cercetați sub control judiciar.

S-a întâmplat ieri, când polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase ai Inspectoratului de Poliție Județean Buzău și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au reținut un tânăr de 24 de ani, din județul Suceava, iar față de alții doi bărbați, de 27 și 41 de ani, din județul Cluj efectuează cercetări sub control judiciar. Descinderea de ieri are loc într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept. „Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie — decembrie a.c., bărbatul de 24 de ani ar fi deținut și ar fi comercializat online peste 1.400 de kilograme de articole pirotehnice din categoria 2 și 3, în valoare de aproximativ 158.000 de lei. Acesta ar fi fost sprijinit de cei doi bărbați din județul Cluj, angajați ai unei societăți comerciale care are ca obiect de activitate servicii de curierat”, explică polițiștii, care adaugă că descinderile de ieri vin după percheziții în 23 decembrie la punctul de lucru din Cluj-Napoca al firmei de curierat. În urma percheziției, au fost ridicate înscrisuri privind tranzacțiile cu articole pirotehnice, din care reieșeau că ar fi fost livrate prin curier peste 32.000 de petarde din categoriile 2 și 3, precum și 10 baterii artificii cu câte 25 focuri, categoria 3. Astăzi tânărul din Suceava a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare