Închide

Viceprimărița din Cluj, prelungire de control judiciar pentru presupusă corupție. Cum a reacționat

Top NewsUncategorized by Actual de Cluj - dec. 08, 2016 0 312

 

Viceprimărița suspendată din Cluj-Napoca, Anna Horvath, cercetată de DNA pentru presupuse fapte de corupție, rămâne sub control judiciar și în următoarele două luni: DNA a decis să emită ordonanță de prelungire a acordului judiciar pentru Horvath, inclusiv a obligației de a nu exercita calitatea de viceprimar.

Horvath spune într-o postare pe Facebook că va ataca astăzi decizia iar hotărârea finală o va lua instanța. „În aceste 60 de zile (durata controlului judiciar, până ieri-n.red.) au fost audiați toți martorii, faza de urmărire penală apropiindu-se de sfârșit. De aceea consider, ca invocarea bunei desfășurări a anchetei nu poate constitui motiv pentru a nu mă lăsa să îmi continui munca. În această perioadă am stat cu toată deschiderea la dispoziția organelor competente, cum voi sta, firesc, și în continuare”, spune ea.

Horvath adaugă că nu are voie să facă declarații despre cercetări, „țin totuși să afirm, ca în pofida zvonurilor răspândite, această anchetă nu a început datorită vreunui denunț, ci în baza interpretării unor interceptări efectuate începând cu luna februarie a acestui an, prin supravegherea mea în baza unui mandat de siguranță națională”. „În această situație am o singură opțiune: trebuie să cred în dorința de aflare a adevărului, caz în care îmi voi putea dovedi nevinovăția. Regret, în schimb, nespus de rău, că printr-o asemenea decizie cei care au încredere în mine și a căror reprezentare mi-am asumat vor fi dezamăgiți de aceste circumstanțe nedorite”, a completat aceasta.

 

Citește și:

Corupție la Cluj, DNA descinde la Primărie, e cercetată Anna Horvath

Clujul rămâne fără viceprimar UDMR. Anna Horvath, sub control judiciar. A traficat influență pentru milionarul Zsolt Fodor contra abonanmente la festivaluri de muzică de 20.000 de lei pentru tinerii implicați în campania electorală

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare