Închide

6 clustere din Ardeal primesc distincții din partea Secretariatului European la Cluj, ca să aibă cu ce să se promoveze

EconomieInternaționalIT by Actual de Cluj - feb. 12, 2015 0 513

Șase clustere specializate din Cluj – două de tehnologia informației, două de agricultură, unul de mobilier și un altul de prelucrări metalice – au primit azi distincții din partea Secretariatului European pentru Analiza Clusterelor.

E vorba de „etichetele bronz”, certificare care atestă iniţierea procesului de îmbunătăţire a calităţii managementului. Certificatele au fost oferite azi la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară iar clusterele care le-au primit sunt ClujIT, Cluster AgroTransilvania, Cluster Mobilier Transilvan, Cluster iTechSylvania, C, Cluster Prelucrări Metalice Transilvania și respectiv Cluster Regional Agrofood.

Eticheta, emisă de Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor (ESCA), este valabilă doi ani și poate fi utilizată în scop de promovare, pentru a facilita accesul la oportunităţi de colaborare cu clustere din Europa, la parteneriate şi dezvoltarea de proiecte comune. Până acum aproape 700 de astfel de distincții au fost acordate clusterelor din Europa, din 2010. Cele mai multe clustere primesc eticheta bronz, dar câteva au primit și eticheta silver – 7 – iar 47 de clustere au fost certificate cu gradul de excelenţă în management, prin eticheta gold.
În România funcţionează la stadiul incipient circa 73 de clustere, 13 dintre acestea având la momentul de faţă atribuită eticheta Bronze.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu