Închide

500 de polițiști la datorie, de Paște în Cluj, au dat sute de amenzi

ActualitateTop News by Actual de Cluj - apr. 14, 2015 0 298

Nu mai puțin de 200 de amenzi în doar trei zile, în perioada Paștelui în Cluj-Napoca; 18 șoferi au rămas fără permis.

Nu mai puțin de 500 de polițiști clujeni au fost la datorie de Paște, în weekend: poliţişti de ordine publică, rutieri, de investigaţii criminale, precum şi de investigare a criminalităţii economice au fost zilnic pe teren, în special în zona bisericilor unde s-au ținut slujbe și a drumurilor ca să prindă vitezomanii, dar nu numai.

Rezultatul – peste 200 amenzi doar la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 18 permise de conducere reţinute, 6 certificate de înmatriculare retras, 11 infracțiuni rutiere constatate între care 6  se referă la conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Depăşirea vitezei regulamentare a fost una dintre cele mai frecvente abateri constatate de către poliţişti.
Gradul cel mai ridicat de alcoolemie, înregistrat de aparatul etilotest al poliţiştilor, a fost de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Valoarea a fost înregistrată în urma testării unui conducător auto, care, în timp ce se deplasa cu un moped, pe raza localităţii Mera, a intrat în coliziune cu autoturismul din faţa sa. Poliţiştii sosiți la fața locului au stabilit că bărbatul nu deţinea permis de conducere, iar mopedul era neînregistrat.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, împreună cu reprezentanţi  ai altor instituţii de control, au verificat în weekend activitatea a peste 170 firme și au dat amenzi de peste 70.000 de lei. Poliţiştii de investigaţii criminale, au constatat, în această perioadă, 8 infracţiuni flagrante, cele mai multe dintre acestea fiind infracţiuni de furt. De exemplu, în cursul zilei de ieri, o persoană  a fost reţinută pentru 24 de ore, după ce a fost depistată, în flagrant delict, de către poliţişti.  Bărbatul de 23 de ani, ar fi pătruns, prin spargerea geamului, într-un magazin din localitatea Floreşti, şi ar fi furat 25 de pachete de ţigări, activitatea acestuia fiind întreruptă de către poliţişti. Tânărul urma să fie prezentat azi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru luarea unei măsuri preventive.

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu