Închide

Galerie din Cluj la târg de artă contemporană din Viena

Cultură by Actual de Cluj - sept. 22, 2015 0 847

O galerie de artă contemporană din Cluj a fost invitată la un târg de profil din Viena.

Târgul de artă se desfăşoară la Marx Halle din Viena între 24 și 27 septembrie, şi reuneşte colecţionari de artă, curatori, galerişti, experţi şi artişti de pe plan internaţional, în total aproximativ 100 de galerii, dintre care șapte din România, și mai bine de o mie de artiști din diverse domenii.

Una dintre secțiuni, „Reflections”, pune accentul pe activitatea curatorială, și oferă galeriilor participante un spaţiu de prezentare a expoziţiilor special concepute pentru acest târg. Secţiunea include șapte galerii din România: 418 Contemporary Art Gallery, :BARIL, Eastwards Prospectus, Ivan Gallery, Jecza Gallery şi Plan B.

Galeria :BARIL, o platformă de artă contemporană deschisă în anul 2012 în Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca, promovează pe plan internațional artiştii tineri, ale căror cariere se află la început, precum şi artişti români consacraţi. Galeria :BARIL prezintă în cadrul viennacontemporary lucrări ale artiştilor Mihai Iepure-Górski (sculpturi, printuri şi instalaţii), Sasha Auerbakh (proiecţii audio/video, printuri şi instalaţii) şi kinema ikon. Galeria din Cluj a mai participat la viennafair și în 2013 (foto).
Galeria Plan B din Berlin, coordonată de Mihai Pop şi Mihaela Luţea, prezintă lucrări ale artiştilor Şerban Savu, Gheorghe Ilea, Victor Ciato, Ioana Bătrânu, Mihai Olos, Miklos Onucșan şi Ciprian Mureşan.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare