Închide

400 de șomeri din Ardealul de Nord învață meserii noi pe bani europeni

DezvoltareEconomie by Actual de Cluj - iun. 04, 2014 0 268

Un număr de 1.200 de persoane, între care 400 în Ardealul de Nord, vor fi recalificate pe piața muncii într-un proiect pe bani europeni lansat azi la Cluj. Beneficiarii primesc și o bursă lunară, cheltuielile cu transportul le sunt decontate și, în plus, primesc o masă caldă pe zi.

Asociația Patronilor și Meseriașilor (APM) Cluj a lansat astăzi un program pe bani europeni, CORE, de care vor beneficia 1.200 de persoane, dintre care 800 în Oltenia și 400 în Transilvania de Nord. Patronatele caută noi soluții pentru a-i determina pe șomeri să se recalifice în acele meserii care au trecere pe piața muncii, chiar dacă în acest moment ele nu par foarte atractive pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă”, spune președintele APM Augustin Feneșan, care e și coordonatorul proiectului. Proiectul urmărește, în principal să recalifice sau să specializeze 1.200 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre care 400 în Transilvania de Nord, în meserii precum inspector de resurse umane, inspector în securitate și sănătate în muncă, cameristă sau recepționer în hoteluri. Cei care vor participa la aceste cursuri vor beneficia de câte o bursă de 300 de lei, de decontarea cheltuielilor de transport, dar și de o masă servită cu prilejul organizării cursurilor.

Beneficiarii proiectului sunt șomeri din grupuri vulnerabile, care vor fi ajutați să își găsească un loc de muncă prin intermediul unor cursuri de calificare în meserii cerute pe piața muncii, prin consiliere în domeniul carierei, dar și prin organizarea unei burse a locurilor de muncă. Pe lângă șomeri, la aceste cursuri pot participa și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și care în prezent lucrează 2-3 ore sau obțin, din diferite surse, venituri mai mici decât salariul minim pe economie.

Proiectul are un buget total de 5,4 milioane de lei, dintre care 1,5 milioane vin în Ardealul de Nord.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare