Închide

4 tâlhari prinși într-o singură lună la Cluj; ce îți recomandă polițiștii ca să te ferești de ei

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 10, 2015 0 398

Nu mai puțin de 35 de persoane au fost reținute sau arestate în Cluj într-o singură lună, în august, la Cluj, dintre care patru pentru tâlhărie. Una dintre acestea a fost prinsă chiar ieri și ulterior arestată preventiv pentru 30 de zile.

În august un număr de 35 de persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 65 de ani, din județele Cluj și Timiș, au fost reținute sau arestate preventiv pentru fapte comise pe raza județului. Față de patru dintre acestea, măsurile au fost dispuse pentru infracțiuni de tâlhărie. De asemenea, măsuri preventive au fost luate față de 11 persoane pentru comiterea unor infracțiuni de furt calificat, iar față de 6 persoane pentru violare de domiciliu.

Polițiștii au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un bărbat bănuit de comiterea unei tâlhării. Ulterior, pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. E vorba de un tânăr de 25 de ani din Turda care în 4 septembrie, dimineața la ora 8, ar fi smuls geanta unei femei care se deplasa pe o alee paralelă cu malul râului Arieș, în Turda.
Astfel, femeii de 52 de ani, din Turda, i s-ar fi furat o sumă de 90 de lei, acte personale, carduri bancare și carduri de cumpărături, un telefon mobil, precum și alte bunuri, fiind prejudiciată cu circa 400 de lei. Ieri casa tânărului identificat a fost percheziționată, iar în casa acestuia au fost găsite haine, încălțăminte și un telefon mobil, susceptibile a proveni din activități infracționale, arată polițiștii.

Pentru a preveni tâlhăriile, polițiștii vă recomandă:

  • Ocoliţi locurile slab circulate, neiluminate, precum gangurile sau străduţele lăturalnice;
  • În cazul acestui gen de infracţiuni, cea mai bună metodă de apărare este strigătul de ajutor; acesta are un efect descurajant și îl poate determina pe agresor să-şi abandoneze planul;
  • Nu încercaţi să vă opuneți prin forță dacă sunteți victima unei tâlhării; este mult mai util să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului, constituția fizică, vestimentația şi dacă este posibil cât mai multe detalii, cum ar fi numărul maşinii, porecle între agresorii, dacă sunt mai mulţi, modalitate de abordare.
  • Nu protejaţi infractorii prin tăcere, dându-le prilejul să comită alte fapte cu violenţă. Dacă depuneţi plângere, sporiţi şansele de identificare, prindere şi  pedepsire a infractorilor
  • În cazul în care asistaţi la comiterea unei tâlhării sau sunteţi victima unei astfel de infracţiuni, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112

Nici un comentariu

Scrie un comentariu