Închide

3000 de cărți împărțite clujenilor, la târgul de carte Transilvania

Cultură by Actual de Cluj - sept. 28, 2017 0 602

Mii de cărți vor fi distribuite gratuit pe străzile din Cluj-Napoca în debutul celei de-a cincea ediție a festivalului de carte Transilvania, care începe duminică.

Festivalul de carte Transilvania, ce are loc în acest an între 3 și 8 octombrie, începe de fapt cu un preambul duminică dimineața, când clujenii primesc nu mai puțin de 3.000 de volume pe parcursul întregii zile, de la ora 10 până la ora 22. Cele 3.000 de volume sunt în pachete, în care e inclus și progamul festivalului, și vor fi lăsate în diverse locuri din oraș.

Mare parte dintre ceie 3.000 de volume ce vor fi distribuite în prima zi a festivalului sunt scrise de scriitori clujeni – cei mai cunoscuți sunt Irina Petraș, Alexandru Vlad și Ion Mureșan.

În aceeași zi, după-masa la ora 17, clujenii se întâlnesc cu reputatul poet arab Ali Ahmad Said Esber „Adonis”, într-un dialog cu Dinu Flămând în sala Tonitza de la Muzeul de Artă. Tradiționalul-deja Marș al Lecturii e programat în prima zi a festivalului, marți 3 octombrie la ora 13, ca de obicei în fața statuii corifeilor Școlii Ardelene din fața Universității „Babeș-Bolyai”. Deschiderea oficială e programată în aceeași zi la ora 14 în piața Unirii. „În aceste vremuri tulburi credem cu tărie că lumea poate fi salvată doar de o carte. De asta o promovăm, aducem autori, aducem tineri lângă noi. mesajul nostru ăsta e: veniți la festival, luați cărțile, citiți-le și dați-le mai departe”, explică directorul festivalului, Gabriel Bota.

Între invitați e și scriitorul Mihai Șora, aflat la venerabila vârstă de aproape 101 ani. „Are o vârstă chiar respectabilă și înaintată și ne bucurăm că e încă în putere și vine la festival”, spune Boca. „E mai în vârstă decât  Unirea”, completează Vasile Dâncu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu