Închide

30 de clujeni amendați în prima noapte în care nu au avut voie să iasă din casă

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 24, 2020 0 1286

În prima noapte în care a fost restricționat considerabil accesul în spațiile publice de teama coronavirusului polițiștii din Cluj au ieșit pe străzi și au dat 30 de amenzi.

Aseară la ora 22 a intrat în vigoare ordinul militar care interzice prezența în afara domiciliului noaptea, cu excepția a câteva situații, astfel că polițiștii și jandarmii din Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii și Dej au ieșit pe străzi, la controlat. Rezultatul – 30 de amenzi date într-o singură noapte, între 100 și 5.000 de lei.

Amintim că potrivit ordonanței militare noaptea între orele 22 și 6 e permisă deplasarea în afara domiciliului doar în anumite situații – în interes profesional, pentru cumpărături de strictă necesitate, pentru asistență medicală ce nu poatefi amânată, deplasări scurte în apropierea locuinței ori alte motive justificate, ca asistarea persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu