Închide

3 universități din Cluj în clasament al universităților din țări cu economii emergente, în pluton sau în coada clasamentului

Educaţie by Actual de Cluj - mart. 10, 2021 0 298

Un număr de trei universități din Cluj figurează în clasamentul Times Higher Education pentru țări cu economii emergente, publicat aseară – sunt peste șase sute de universități în acest clasament și doar 13 sunt românești – iar dintre acestea din urmă doar trei se află în prima jumătate a clasamentului.
Două dintre universitățile din Cluj ocupă locuri în prima jumătate a clasamentului – ”Babeș-Bolyai” și UMF ”Iuliu Hațieganu” ocupă două dintre pozițiile 251-300. În clasament se află și Universitatea Tehnică, cu o poziție după cota 500. În clasament sunt incluse 13 universități din România.

Clasamentul The Times Higher Education Emerging Economies University Rankings 2021 include doar universități din țări clasificate de Bursa de la Londra ca fiind ”advanced emerging” (Brazilia, Cehia, Grecia, Ungaria, Malaiezia, Mexic, Africa de Sud, Taiwan, Tailanda și Turcia), ”secondary emerging” (Chile, China, Columbia, Egipt, India, Indonezia, Kuweit, Pakistan, Filipine, Quatar, România, Federația Rusă, Africa Saudită, Emiratele Arabe Unite) sau ”frontier” (Bahrain, Bangladesh, Botswana, Bulgaria, Côte d’Ivoire, Croația, Cipru, Estonia, Ghana, Islanda, Iordania, Kazakhstan, Kenya, Letonia, Lituania, Macedonia, Malta, insulele Mauritius, Maroc, Nigeria, Oman, Palestina, Peru, Serbia, Slovacia, Slovenia, Sri Lanka, Tanzania, Tunisia, Vietnam).

Între criterii se numără predarea, cercetarea, transferul tehnologic și relațiile internaționale. Topul e ocupat de China, care ocupă toate primele cinci poziții din clasament. Printre țările care performează se numără India și Rusia, Brazilia și Africa de Sud.  În total clasamentul include peste șase sute de universități, cu câteva zeci mai multe decât anul trecut.

Aici clasamentul

Nici un comentariu

Scrie un comentariu