Închide

3 tineri au spart o mașină în decembrie, prinși de polițiști sunt lăsați în libertate. Ce sfaturi vă dau polițiștii ca să nu vi se spargă mașina

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 13, 2016 0 192

Trei tineri bănuiți că ar fi furat dintr-o mașină au fost prinși de polițiști, iar doi au fost reținuți cu propunere de arestare preventivă.

Cei trei sunt tineri cu vârsta între 14 și 22 de ani, din Cluj-Napoca. Aceștia ar fi furat dintr-o mașină parcată în piața Cipariu o geantă cu acte, bani și bijuterii, faptă prin care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 30.000 de lei. Furtul s-a petrecut în 18 decembrie, iar tinerii au fost prinși ieri în zona străzilor Cantonului și Platanului. Cei doi tineri reținuți au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, care a luat măsura eliberării sub control judiciar pentru 60 de zile.

Pentru prevenirea faptelor de acest gen, polițiștii clujeni recomandă deținătorilor de mașini:

  • Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, aparate GPS, telefoane mobile, genţi sau alte bunuri de valoare.
  • Fiind vizibile, acestea sunt „tentante”, chiar şi ziua, reprezentând o provocare pentru toate categoriile de hoţi;
  • Pe timpul nopţii încercaţi să parcaţi autoturismul în locuri iluminate sau pe artere principale.
  • Nu lăsaţi autoturismul deschis, chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva momente;
  • Hoţii pot profita de fiecare clipă de neglijenţă în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră. Mai mult interes în protecţia bunurilor personale vă scuteşte de neplăceri;
  • Sistemele tehnice de alarmă şi siguranţă antifurt pot constitui o piedică în calea infractorilor. Folosind astfel de dispozitive, vă puteţi asigura o protecţie a autoturismelor şi veţi crea un obstacol în calea infractorilor. Aşadar, montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!
  • În cazul în care constataţi că s-a comis un furt, sesizaţi Poliția prin apelul unic de urgenţă 112!

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags