Închide

3 pentru Academia Română: academicienii aleg mâine șef nou, un candidat e de la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 04, 2018 0 259

Președintele interimar al Academiei Române Cristian Hera nu mai candidează la alegerile de mâine, ceea ce lasă în cursă trei candidați, între care academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul universității „Babeș-Bolyai”.

Hera nu a depus un proiect de management până la termenul-limită, 21 martie, iar reprezentanții Academiei Române spun că intenția sa e să anunțe că nu candidează la un nou mandat, în adunarea generală de mâine, care decide următorul conducător al Academiei. În afara lui Ioan Aurel Pop, care e membru al unei secții a Academiei, ceilalți candidați – Bogdan Simionescu și Victor Voicu – sunt deja în structura de conducere a prestigioasei instituții: primul e vicepreședinte, iar al doilea – secretar general. Coincidența face ca astfel cei trei candidați să reprezinte toate cele trei provincii istorice: Pop e de la Cluj, Bogdan Simionescu – de la Iași, iar Voicu – de la București.

Adunarea generală a Academiei Române, în care membrii acesteia aleg noua structură de conducere, e programată mâine. Am solicitat proiectele de management propuse de cei trei candidați, dar acestea sunt disponibile doar membrilor, cel puțin deocamdată.

Amintim, Academia Română a fost condusă pentru două mandate de un clujean, chimistul Ionel Haiduc, timp de opt ani, din 2006.

Citește și:

Se apropie alegerile pentru conducerea Academiei Române. Ioan Aurel Pop, de la Universitatea Babeș-Bolyai, între favoriți. Câteva citate memorabile ale academicianului clujean

Nici un comentariu

Scrie un comentariu