Închide

3 pacienți și o asistentă de la Institutul Regional de Gastroenterologie, depistați cu coronavirus, unul a decedat

SănătateTop News by Mihai Prodan - apr. 06, 2020 1 21988

Trei pacienți care au fost internați la Institutul Regional de Gastroenterologie au fost depistați cu infecție cu coronavirus, plus o asistentă – iar întregul personal medical, peste treizeci de persoane, a trebuit testat.

Clujeanul de 84 de ani care a decedat după o infecție cu noul coronavirus Covid 19, a fost internat la Institutul Regional de Gastroenterologie din Cluj, timp de două săptămâni. Externat, a ajuns după câteva zile la Infecțioase, unde a decedat.

La Gastroenterologie au fost internați trei pacienți care au fost depistați cu coronavirus: un prim pacient internat cu hepatită și depistat ulterior cu infecție cu coronavirus, mutat la Infecțioase, al doilea a fost pacientul de 84 de ani decedat azi internat de asemenea cu hepatită care, spune prefectul Mircea Abrudean, nu a avut contact cu primul pacient pozitiv, și a stat singur în salon în cele două săptămâni cât a fost internat. Un al treilea pacient a venit din Mureș, a avut nevoie de o intervenție chirurgicală și ulterior a prezentat simptome, astfel că a fost transferat la Infecțioase iar proba recoltată s-a dovedit pozitivă. Personalul medical de la Gatroenterologie a fost testat, e vorba de 35 de persoane, din fericire toate probele s-au dovedit negative, arată prefectul Abrudean, cu excepția unei asistente medicale de pe altă secție. În acest din urmă caz s-au recoltat probe de la contacții femeii, care s-au dovedit și ele negative, arată el.

Amintim, un clujean de 84 de ani a decedat astăzi din cauza infecției cu noul coronavirus, Covid-19. Bărbatul a fost internat ieri la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, cu diagnosticul de bronho-pneumonie dreaptă și insuficiență respiratorie acută, după ce a stat internat timp de două săptămâni la Gastroenterologie, de unde a fost externat în 1 aprilie. Ajuns la SCBI acesta a fost tratat ca suspect de infecție cu coronavirus astfel că astăzi i-au fost recoltat probe pentru analiză, iar rezultatul, pozitiv, a venit tot azi.

L-am întrebat pe prefectul Abrudean de unde s-a infectat pacientul decedat azi, având în vedere că acesta a fost internat două săptămâni la gastroenterologie, după care a fost externat, și că nu ar fi avut contact cu primul pacient infectat. ”Ancheta nu e finalizată”, spune el. ”Vom vedea”.

În total în țară numărul deceselor ajunge la 168 azi, între care și câteva din Cluj, cel mai recent fiind al unei femei din localitatea clujeană Cheia, decedată tot azi.

  • author photo two

    Mihai Prodan

    Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

    Un comentariu

    Scrie un comentariu