Închide

Primele curse WizzAir de la Cluj către Geneva și Malmo, de ieri, pleacă pe jumătate goale, se întorc aproape pline

ActualitateEconomie by Mihai Prodan - dec. 22, 2014 0 603

Primele curse aeriene din Cluj-Napoca spre Geneva și Malmo, care au decolat ieri, au plecat pe jumătate goale și s-au întors aproape pline.

Cursa spre Geneva a plecat ieri de la Cluj cu 94 de pasageri și s-a întors cu 162, în vreme ce cursa din Cluj-Napoca spre Malmo a plecat cu 118 pasageri și s-a întors cu 174, conform datelor furnizate de operatorul de transport, WizzAir, la cererea actualdecluj.ro. Am întrebat de ce această diferență mare între numărul de locuri ocupate la plecare și respectiv cele pe zborul de întoarcere. „Cel mai probabil românii care locuiesc în străinătate se întorc acasă de Crăciun”, spune purtătorul de cuvânt al companiei, Daniel de Carvalho.

Zborurile sunt operate cu o aeronavă Airbus 320, care are 180 de locuri. Aeronava a ajuns la sfârșitul săptămânii trecute la Cluj, e a patra pe care o deservește baza aeriană înființată de WizzAir la Cluj – și toate avioanele sunt aceeași marcă și model, Airbus 320.

Vicepreședintele companiei aeriene, John Stephenson, a anunțat în urmă cu trei luni că pentru operațiunile din Cluj Napoca va fi alocată în decembrie o a patra aeronavă a companiei care să asigure zborurile către trei noi destinații – Koln, Geneva și Malmo. Mai exact, începând din 20 decembrie WizzAir urma să efectueze două zboruri pe săptămână din Cluj Napoca spre Koln (Germania), iar din 21 decembrie, adică ieri, alte două zboruri pe săptămână  spre Geneva (Elveția) și Malmo (Suedia). Zborurile spre Koln însă au fost amânate pentru 7 februarie.

WizzAir operează de la Cluj zboruri spre Barcelona, Bari, Basel, Bologna, Bruxelles, Dortmund, Eindhoven, Geneva, Cologne, Londra, Madrid, Malmo, Milano, Nuremberg, Palma de Mallorca, Paris, Roma, Tel Aviv, Valencia, Veneția și Zaragoza. Noile zboruri, spre Geneva și Malmo, sunt operate de două ori pe săptămână, miercurea și duminica. Cum e posibil ca o aeronavă să opereze două zboruri spre două destinații în aceeași zi? „La low-cost o aeronavă face mai multe zboruri într-o zi, are în medie o utilizare zilnică de 13 ore: ajunge la aeroport, debarcă, îmbarcă, are loc controlul tehnic și apoi zborul efectiv”, spune un oficial al companiei.

WizzAir a introdus în urmă cu trei luni o cursă nouă de la Cluj, către Nuremberg

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare