Închide

2 milioane de euro investiți de județ pentru spitalul din Borșa

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - oct. 06, 2016 0 265

O clădire nouă a fost construită de administrația județeană pentru a deservi Spitalul de boli psihice din Borșa care are probleme cu spațiile medicale din pricina revendicărilor. Noul imobil a presupus o investiție de peste 9,1 milioane lei și urmează să fie dat în folosință, cel mai probabil, anul acesta.

Potrivit Consiliului Județean, șantierul este la 90%, iar viitoare clădire urmează să preia o parte din funcționalitatea vechilor spaţii vizate de un proces de retrocedare, noul imobil dispunând de saloane încăpătoare și igienizate pentru cazarea pacienților, un bloc alimentar și o sală de mese adaptate nevoilor, o spălătorie, o farmacie, precum și alte spații de depozitare.

Noua clădire a Spitalului de Boli Psihice-cronice Borșa are un regim de înălțime D+P+2E, cu o suprafață construită de 775 mp, respectiv suprafaţa desfășurată de 2.981,77 mp și va dispune de 90 paturi de spitalizare pentru cazarea pacienților cu afecțiuni psihice cronice. Investiția a fost suportată din bugetul Județului și se cifrează la 9,1 milioane lei.

„În cursul anului 2016 s-au desfășurat o serie de lucrări de construire vizând finalizarea compartimentării interioare, realizarea instalațiilor interioare termice, sanitare și electrice, finisarea încăperilor conform destinației – șape, zugrăveli, pardoseli, montajul obiectelor sanitare cu instalațiile aferente, construcția casei de la poartă, împrejmuirea clădirii, amenajarea drumurilor din incintă și a aleilor pietonale, dotarea blocului alimentar și a spălătoriei unității, etc. În momentul de faţă se lucrează la finisajele interioare și exterioare aferente clădirii principale, la finalizarea căilor de acces din incintă, precum și a împrejmuirii, ulterior urmând a se realiza dotarea noii clădiri cu mobilier specific funcționalității fiecărui spațiu”, au informat reprezentanții forului județean.

Spitalul de boli psihice din Borșa a fost preluat în administrarea Consiliul Județean Cluj din 2010.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare