Închide

Proprietarul unei spălătorii de mașini din Zalău a fost condamnat la închisoare cu suspendare la Cluj, ieri, după ce și-a dezbrăcat un angajat la pielea goală, iarna, și l-a alergat prin incintă

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 08, 2022 0 529

Proprietarul unei spălătorii de mașini din Zalău a fost condamnat la închisoare cu suspendare la Cluj, ieri, după ce și-a dezbrăcat un angajat la pielea goală, iarna, și l-a alergat prin incintă.

Inculpatul, Daniel Mihăiță Terec, a fost condamnat ieri de Curtea de Apel Cluj la un an și trei luni de închisoare cu suspendare, după ce apelul la decizia instanței inferioare a fost respins definitiv.

În cuprinsul actului de sesizare a instanţei s-a reţinut, în esenţă, că în 26 noiembrie 2019, după-masa, în timp ce se afla în curtea spălătoriei ”Autogen”, în urma unor discuţii în contradictoriu cu persoana vătămată, inculpatul a agresat-o fizic pe aceasta din urmă, lovind-o cu pumnul în zona feţei, agresiune care i-a cauzat o leziune traumatică, necesitând pentru vindecare 1-2 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, în 20 ianuarie 2020, dimineața în jurul orei 10, în timp ce se afla la aceeaşi locaţie, la sediul societăţii pe care inculpatul o administrează, în urma unor neînţelegeri privind drepturile salariale ale fostului său angajat, inculpatul l-a constrâns pe acesta din urmă prin acte de violenţă fizică şi ameninţare, să se dezbrace complet, după care l-a scos afară şi l-a alergat prin curtea spălătoriei, temperatura fiind sub zero grade Celsius, împrejurare care i-a adus atingeri grave demnităţii acestuia şi a cauzat sentimente de indignare şi milă unora dintre martorii oculari.

Iată faptele așa cum apar ele în motivarea instanței:

La data de 26.11.2019 în urma apelării numărului de urgenţă 112 de către persoana vătămată , organele de poliţie s-au deplasat la faţa locului, ocazie cu care persoana vătămată a depus o plângere penală prin care a solicitat luarea măsurilor legale împotriva numitului pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, întrucât în acea zi, înainte de a sesiza autorităţile, a fost lovită cu pumnul peste faţă de către acesta.
În data în data de 26.11.2019, în jurul orei 14:50 inculpatul – se afla la sediul firmei al cărei administrator este inculpatul, când la sediul societăţii s-a prezentat persoana vătămată. Inculpatul şi persoana vătămată au ajuns la unele neînţelegeri cauzate de faptul că persoana vătămată, agent comercial însărcinat cu distribuţia de produse folosite în activitatea spălătoriilor auto, nu a mai fost de acord să-i dea inculpatului produse cu plata la termen din cauza faptului că inculpatul care deţine spălătoria Autogen situată la locaţia mai sus menţionată a întârziat plata unor facturi. Nemulţumit de această decizie a agentului comercial, inculpatul i-a aplicat o lovitură cu pumnul la nivelul feţei, partea dreaptă, agresiune care i-a provocat persoanei vătămate leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 1-2 zile de îngrijiri medicale. Ulterior acestei agresiuni inculpatul a fugărit-o pe persoana vătămată prin curtea spălătoriei după care inculpatul s-a urcat în autovehiculul pe care conducându-l, s-a îndreptat ameninţător către persoana vătămată speriind-o.

Potrivit declaraţiei persoanei vătămate, în ziua respectivă aceasta s-a deplasat cu autoutilitara sa în curtea spălătoriei „Autogen” pentru a livra produse destinate spălării autoturismelor, ocazie cu care i-a adus la cunoştinţă inculpatului că nu poate să îi mai dea marfa cu plata la termen. Pentru acest motiv inculpatul a început să îi adreseze injurii, după care i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feţei. Persoana vătămată a început să se distanţeze în fugă de inculpat, însă acesta l-a urmat, în alergare, prin curte încercând să îi pună piedică, dar fără a reuşi. În cele din urmă persoana vătămată a fost nevoită să se refugieze la vulcanizarea din vecinătate, solicitând totodată intervenţia unui echipaj de poliţie. Ulterior, inculpatul s-a întors în curtea spălătoriei unde a urcat la volanul autoturismului personal marca , cu care s-a deplasat în zona unde se afla persoana vătămată, respectiv la intrarea în incinta vulcanizării susmenţionate, virând brusc spre locul unde se afla persoana vătămată, astfel că persoana vătămată a fost nevoită să se ferească şi să fugă din calea autoturismului condus de către inculpat. Apoi inculpatul a oprit autoturismul în faţa intrării în vulcanizare, a coborât din mașină, moment în care persoana vătămată l-a întrebat ce anume intenţiona prin acele manevre, inculpatul răspunzându-i, pe un ton flegmatic, că a venit doar să îşi verifice presiunea în roţi.
La sosirea echipajului de poliţie la faţa locului, inculpatul a început din nou să adreseze persoanei vătămate injurii şi ameninţări cu acte de violenţă. Fiind atenţionat de un membru al echipajului de poliţie, inculpatul a încetat, iar persoana vătămată s-a deplasat la sediul poliţiei, unde a formulat plângere.

În ceea ce priveşte comiterea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, se arată că în 20 ianuarie 2020 în jurul orei 09:50, în timp ce se afla în birou a fost lovit cu pumnii şi picioarele de către inculpat, strâns de gât de către acesta, eveniment în urma căruia a fost înregistrat un dosar penal. Astfel, în birou inculpatul şi persoana vătămată au ajuns la unele neînţelegeri cauzate de faptul că persoana vătămată, fost angajat al societăţii deţinute de către inculpat, a revendicat o sumă de bani pe care inculpatul angajator i-o datora. În timp ce inculpatul şi persoana vătămată se aflau, singure în biroul inculpatului, conflictul a degenerat, în cele din urmă, după aproximativ 20 de minute, persoana vătămată fiind obligată, prin violenţe fizice şi ameninţare, să se dezbrace complet. Ulterior inculpatul a obligat o pe persoana vătămată să iasă în curtea imobilului, în exterior temperatura fiind sub zero grade Celsius, astfel că persoana vătămată a fost nevoită ca, pentru a cere ajutor, să intre într-o locaţie din apropiere, în care clienţii serveau masa, fiindu-in astfel adusă o gravă atingere demnităţii persoanei vătămate şi totodată fiind tulburată ordinea şi liniştea publică prin sentimentele de indignare şi milă cauzate persoanelor care au asistat la această scena cauzată de către inculpat.
Urmare a faptului că cei doi nu au ajuns la un consens, s-a arătat că, în timp ce se aflau în birou, inculpatul l-a lovit cu pumnii şi picioarele, l-a prins de gât şi apoi o-a băgat degetele în ochi. Intenţionând să plece, persoana vătămată a fost oprită de inculpat care i-a solicitat să se dezbrace, în caz contrar lovindu-l cu stingătorul de foc, chiar ameninţând să-l pornească. I-a repetat de mai multe ori acest lucru, încercând chiar să-i rupă hainele, de frică persoana vătămată cedând. Deşi era iarnă afară, rămânând doar în tricou şi lenjerie, inculpatul i-a solicitat să-şi dea jos toate hainele. A fost condus de ceafă afară, iar inculpatul i-a spus că îl va duce în spatele spălătoriei, îl va lega cu chingile şi îl va spăla cu jetul de apă. Întrucât a auzit ameninţările adresate de către inculpat, s-a tras din mâinile acestuia şi a fugit gol până în faţa fastfood-ului din curte, deşi afară erau în jur de -3 grade Celsius.
A stat afară în jur de 5-10 minute în drum pentru a cere trecătorilor să-l ajute. Ulterior, un alt angajat al spălătoriei i-a adus hainele, a luat telefonul şi a apelat la 112. Unul dintre martorii audiați în proces a declarat, printre altele că, faptul că 1-a văzut în curtea spălătoriei pe complet dezbrăcat fapt ce i-a provocat o stare de indignare, nemaivăzând o persoană dezbrăcată în public care tremura de frig, astfel că împreună cu au căutat nişte haine pentru a-l îmbrăca. Martorul a arătat că l-a văzut pe inculpat în timp ce l-a lovit şi ameninţat, fiind dezbrăcat în curtea spălătoriei.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu