Închide

Guvernul României anunță că trimite în Ucraina ajutoare de 3 milioane de euro

Actualitate by Kristina Reştea - feb. 27, 2022 0 174

Guvernul României va trimite o a doua tranșă de ajutoare, în valoare de 3 milioane de euro, constând în combustibili, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apă și medicamente.  Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. Între timp, cetățenii s-au mobilizat și vor să ajute cu transport, cazare și bunuri necesare refugiaților

„Guvernul României a decis ca, după ce, în Ucraina, a ajuns deja o primă tranșă de medicamente și echipamente sanitare donate de țara noastră, astăzi să fie transmisă o a doua tranșă de ajutoare în valoare totală de 3 milioane de euro, constând în combustibili, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apă și medicamente”, a transmis reprezentantul guvernului.

Guvernul anunță disponibilitatea de a prelua râniții ucraineni în spitalele din rețeaua militară și civilă din țara noastră.

Oficialii au anunțat că pe platforma anunțată ieri de Guvernul României, „Împreună ajutăm mai mult”, gestionată de Cancelaria Prim-ministrului, până la 6.00 dimineața, erau centralizate 1.269 de oferte de sprijin din partea societății civile, agenților economici, voluntarilor, constând în alimente, apă, medicamente, cazare, transport, alte forme de sprijin care vor începe să fie distribuite în conformitate cu nevoile existente față de situația din Ucraina.

În privința taberelor mobile, sunt două operaționalizate: una la Sighet și una la Siret. Tabăra de la Sighet, în acest moment, nu are niciun cetățean găzduit, în schimb, tabăra de la Siret are41 de cetățeni ucraineni, care în următoarele ore vor pleca în spațiile de cazare indicate de Inspectoratul General pentru Imigrări. La acești 41 de cetățeni ucraineni care se află în tabăra ridicată la Siret se adaugă 100 de studenți indieni care, de asemenea, timp de câteva ore, vor fi găzduiți în acest centru, urmând a fi îndrumați către aeroportul din București, pentru a fi repatriați.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.