Închide

VIDEO Fântâna care înghite banii publici a intrat din nou în reparații. Noul termen: 69 de zile

Administrație by Luminiţa Silea - oct. 09, 2014 0 370

Fântâna din Piața Unirii a fost realizată în 2009, în cadrul proiectului de modernizarea a zonei centrale, cu 1 milion lei. De atunci, administrația locală face licitații și alocă fonduri pentru repararea fântânii care  imediat după darea în folosință a înregistrat crăpături și probleme cu instalațiile.

foto: Mihai Prodan

foto: Mihai Prodan

Anul acesta, mai precis la începutul lunii august, primăria a atribuit din nou contractul pentru repararea fântânii. Anul trecut a făcut același lucru, licitația fiind câștigată de o firmă din Turda care, potrivit oficialilor Direcției Tehnice, nu a respectat contractul.

foto: Mihai Prodan

foto: Mihai Prodan

Noul contrat pentru  a fost încheiat în 8 august, anul acesta, cu societatea Fountain Design din Zalău, la o valoarea de peste 281.000 de lei. Cum toamna nu vine doar cu Festivalul de Carte Transilvania , în Piața Unirii a fost instalat și șantierul pentru reabilitarea fântânii.

foto: Mihai Prodan

foto: Mihai Prodan

Autorizația de construire a fost eliberată în 3 octombrie, iar șantierul va dura 69 de zile. Termenul de finalizare este fixat la mijlocul lunii decembrie.   Proiectanții de la Planwerk care au gândit noua Piața Unirii în forma pusă în operă de primărie declarau anul trecut că în cazul fântânii costurile de realizare şi întreţinere puse la bătaie în ultimii ani de administraţia locală nu au fost „chiar normale”.

„Noi am refăcut caietul de sarcini pentru această lucrarea, la cererea primăriei. Este bine că măcar acum se fac aceste reparații”, a menționat arhitectul Eugen Pănescu, din cadrul Planwerk.

Cu toate acestea, reparațiile l-a fântână au fost necesare deoarece lucrările executate inițial nu au fost de calitate, iar societatea care le-a făcut a intrat în insolvență. Fântâna a presupus, potrivit primăriei, aproape 1 milion de lei din contractul cu Iridium de 7 milioane de lei, cât a costat modernizarea Pieței Unirii. În 2012, primăria a fost nevoită să plătească reparații de 90.000 de lei din fonduri proprii pentru fântână, având în vedere că societatea care s-a ocupat de lucrări a intrat în insolvență.

În aprilie 2011 s-au mai efectuat reparaţii  din banii de garanție, însă intervențiile au fost formale. Administrația locală a pus reparațiile pe seamna frigului care a împiedicat efectuarea tratamentelor piertrei după darea în folosință a acesteia în toamna lui 2009.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.