Închide

17 elevi din Cluj au obținut media 10 la examenul de evaluare națională din acest an

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iun. 23, 2022 0 291

Un număr de 17 elevi din Cluj au obținut media 10 la examenul de evaluare națională din acest an.
Aceștia provin de la liceul teoretic ”Nicolae Bălcescu” – trei elevi, Colegiul Național ”Emil Racoviță”, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” – trei elevi, școala gimnazială ”Iuliu Hațieganu” – doi elevi, respectiv școala gimnazială ”Ion Agârbiceanu”, ”Ioan Opriș” Turda, ”Constantin Brâncuși” Cluj-Napoca, ”Ioan Bob” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca și Colegiul Național ”George Coșbuc” – câte un elev cu media 10.

Amintim, Clujul e județul din țară cu cele mai bune rezultate la examenul de evaluare națională, în acest an.

Astfel, în Cluj a fost înregistrat cel mai mic procent al elevilor cu medii peste 5 la examenul din acest an, 92,7% dintre cei care au susținut examenul, urmat de București cu 91,6% și Brăila cu 91%, singurele județe din țară cu o pondere de peste 90%. La polul opus – Teleorman, cu 71,8%.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a anunțat astăzi că peste 82% dintre elevii de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2022 au luat medii peste 5, media națională ar fi ”o maximă absolută” în ultimii zece ani, mai exact 82,3%, adică 122.166 de elevi cu medii peste 5 înainte de contestații, din cei 144.494 de copii care au susținut examenul în acest an. Spre comparație, anul trecut un procent de 76,8% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională au obținut medii peste 5.

Un număr de 4.816 absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Cluj s-au înscris în examen, dar la probe s-au prezentat, în medie, cu câteva zeci mai puțini. Dintre candidați, marea majoritate – 3.694 – provin din mediul urban, iar restul de 1.122 provin din mediul rural.

Probele s-au desfășurat în 111 centre de examen monitorizate audio-video – 66 centre în mediul urban și 45 centre în mediul rural. Primele rezultate vor fi comunicate astăzi până la ora 14 în centrele de examen, iar cele finale, după contestații, vor fi afișate joi 30 iunie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare