Închide

16 orașe și comune din Cluj, între care Cluj-Napoca și Florești, restricții prelungite încă două săptămâni. Între altele, restaurantele rămân închise

Sănătate by Actual de Cluj - ian. 26, 2021 1 19722

În mai multe orașe și comune din județul Cluj, între care și Cluj-Napoca, Florești, Apahida și Feleac, se prelungesc restricțiile decise în urmă cu două săptămâni de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, după ce deși media județeană a scăzut azi sub pragul de 3 cazuri la mie, în aceste localități incidența infecției e peste această medie.

CJSU a decis azi să prelungească măsurile de restricție decise în 13 ianuarie, pentru o perioadă de încă două săptămâni, începând din 27 ianuarie la miezul nopții, adică în această noapte. E vorba de unitățile administrativ-teritoriale din Cluj unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 de locuitori. În această situație se află Cluj-Napoca, Apahida, Aghireșu, Baciu, Băișoara, Cămărașu, Feleacu, Florești, Gârbău, Iclod, Mărișel, Negreni, Petreștii de Jos, Ploscoș, Poieni și Sic. În total 16 orașe și comune.

Acestea sunt afectate de cele mai dure restricții, dar nu sunt singurele, căci în toate UAT-urile din Cluj se găsesc persoane infectate cu coronavirus – fie sub pragul de 1,5 cazuri la mie, fie între aceste două praguri. Excepție fac Ciurila, Izvoru Crișului, Luna, Recea-Cristur, Săndulești și Sânmărtin, unde incidența este, azi, de zero cazuri.

Este vorba de următoarele restricții:

Un comentariu

Scrie un comentariu