Închide

BNR scoate monedă de argint în sute de exemplare ca să marcheze 100 de ani de la înființarea Operei Române din Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 14, 2020 0 284

Banca Națională a României pune în circuitul numismatic monedă de argint care marchează o sută de ani de la înființarea Operei Române din Cluj.

Monedele vor fi puse în circulație din 17 februarie, au o valoare nominală de 10 lei și diametrul de 3,7 cm. Aversul monedei prezintă imaginea clădirii Operei Române din Cluj, în vreme ce reversul prezintă imaginea sălii de spectacole. BNR emite această monedă în 300 de exemplare, vândute cu broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, costă 395 de lei și se vând prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj (foto), Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Citește istoria Operei Române din Cluj, cu scandaluri, risc de desființare în primii ani, tăieri de fonduri și amenințări cu proteste în București:

Cum a ajuns Clujul un oraș al muzicii clasice: „e ca puține altele pe continent”. La fix 99 de ani de la reprezentația de deschidere, despre cum Opera din Cluj a riscat desființarea. „Nu se știe ce se alegea de importantul așezământ de artă”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu