Închide

12 militari americani răniți la Câmpia Turzii în timpul unui exercițiu

Actualitate by Catalin Suciu - iul. 23, 2017 0 261

Doisprezece militari americani care au participat la o paraşutare de noapte în cadrul exerciţiului Swift Response 17-1 de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii au fost răniţi şi internaţi la Spitalul Militar din Cluj-Napoca.

11 dintre ei au fost externați, iar unul a rămas în continuare sub observație, anunță mediafax.ro.

Ofiţerul de Relaţii Publice din cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve, Brent M. Williams, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că starea militarilor americani este stabilă.

”12 soldaţi americani au suferit răni în cadrul paraşutării de noapte care a avut loc vineri în cadrul exerciţiului de la Câmpia Turzii. Aceştia au primit tratament medical de urgenţă pentru răni şi au fost transportaţi la Spitalul Militar Cluj-Napoca pentru investigaţii ulterioare. Zece dintre militari se vor întoarce în cadrul unităţii în următoarele 24 – 48 de ore, iar ceilalţi 2 vor rămâne intenaţi pentru tratament şi observaţii în urma rănile căpătate. Starea medicală a celor 12 soldaţi este stabilă”, a spus Williams.

Comandantul Spitalului Militar Cluj-Napoca, Doina Baltaru, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că militarii răniţi au fost internaţi, în principal, cu entorse la gleznă.

”11 militari americani internaţi la noi cu traumatisme minore, cu entorse în principal la gleznă, au fost externaţi, a mai rămas unul singur, cu contuzie de coloană, dar nu are fractură. Însă, pentru controlul durerii, mai are nevoie să mai stea internat. Probabil luni sau marţi va fi externat şi acesta”, a spus Baltaru.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.