Închide

Fostul președinte Băsescu despre congresul UDMR de la Cluj: „abordări jignitoare la adresa României, făcute de liderii UDMR”

Politica by Actual de Cluj - feb. 25, 2019 0 164

Fostul președinte Traian Băsescu a criticat prezența la congresul UDMR de la Cluj prim-vicepreşedintelui PNL, Raluca Turcan, şi a liderului USR Dan Barna, despre ale căror zâmbete spune că au fost „doar un rânjet de neputinţă şi slugărnicie faţă de o formaţiune politică ce s-a transformat în ultima vreme în trâmbiţă a revizionismului propagat de Budapesta”.

„De buna seamă, este de înţeles prezenţa PSD şi ALDE (la Congresul UDMR, n.r.), pentru că UDMR este un pilon de sprijin esenţial în îndeplinirea politicilor şi blestemăţiilor de guvernare ale PSD şi ALDE. Întrebarea este ce căutau la acest Congres reprezentanţii PNL şi USR care declară ca sunt împotriva politicilor PSD-ALDE-UDMR? Mai mult, nici Raluca Turcan şi nici Dan Barna nu au avut reacţii la declaraţiile neconstituţionale, autonomiste sau la declaraţiile de utilizare a imnului şi a steagului Ungariei în Ţinutul Secuiesc şi multe alte abordări jignitoare la adresa României, făcute de liderii UDMR”, arată fostul preşedinte, într-o postare pe Facebook.

El îi acuză pe reprezentanţii Opoziţiei de „laşitate”. „Zâmbetele afişate de Raluca Turcan şi Dan Barna la congresul UDMR sunt doar un rânjet de neputinţă şi slugărnicie faţă de o formaţiune politică ce s-a transformat în ultima vreme în trâmbiţă a revizionismului propagat de Budapesta. Tupeul liderilor UDMR de a jigni constant România în ultima vreme nu mă surprinde, dar laşitatea unor lideri politici români ce se pretind a fi opozanţi ai alianţei PSD-ALDE-UDMR este jalnică. Nici Raluca Turcan şi nici Dan Barna nu au avut curaj să le atragă atenţia în plin congres asupra derapajelor inacceptabile ale UDMR”, a conchis el.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu