Închide

1000 de absolvenţi şi-au depus dosare la UBB, în prima zi de admitere. Care sunt cele mai dorite facultăţi

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - iul. 13, 2017 0 382

Aproape 1.000 de absolvenţi de liceu şi-au depus dosarele de înscriere, miercuri, 12 iulie 2017, în prima zi de Admitere la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, la facultățile care au început deja procedura de înscriere, anunţă reprezentenaţii UBB.

Cea mai căutată facultate a fost, în prima zi de înscriere, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde au fost depuse 267 de dosare pentru studiile de licenţă la zi, respectiv 109 de dosare pentru învăţământul la distanţă. Pe pozițiile următoare se situează, tot după prima zi de înscrieri, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, urmată de Facultatea de Drept, Facultatea de Istorie și Filosofie, Facultatea de Geografie și Facultatea de Studii Europene.
Perioada de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai este cuprinsă între 12 și 31 iulie 2017.

Absolvenţii de liceu au la dispoziţie, pentru anul universitar 2017-2018, aproape 5.000 delocuri bugetate, aproape dublu locuri în regim cu taxă – 9200 și 2.650 de locuri pentru învățământul la distanță și învățământul cu frecvență redusă. Din totalul locurilor bugetate, 60 sunt special alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 5 sunt destinate persoanelor cu dizabilități, iar alte 128 de locuri au fost alocate etnicilor români din afara granițelor țării, aceştia din urmă având posibilitatea de a-şi trimite dosarul de înscriere prin poşta clasică sau electronică.

La rândul lor, absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la master pot opta pentru unul dintre cele peste 3.500 de locuri la buget, peste 6.600 delocuri la taxă și aproximativ 900 de locuri pentru învățământul cu frecvență redusă. Şi la acest nivel, 25 de locuri bugetate sunt alocate candidaţilor de etnie rromă, iar 95 sunt destinate etnicilor români din afara graniţelor României. Pe întreaga perioadă a admiterii, Universitatea Babeş-Bolyai pune la dispoziţia candidaţilor un număr de 440 de locuri în căminele proprii din Campusul Studențesc Hașdeu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu