Închide

100.000 de lei pentru proiecte din comunitate, după o zi de înot

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 13, 2015 0 378

Au fost 275 de înotători, care au parcurs împreună 8.109 de lungimi de bazin, echivalentul a peste 162 de kilometri și peste 600 de susținători care au contribuit la mobilizarea a peste 100.000 de lei, din care 20.000 de lei au fost strânși direct la fața locului. Acestea sunt cifrele contabilizate de Fundația Comunitară Cluj, în urma Swimathon-ului din week-end, care a adunat bani pentru 21 de proiecte. Evenimentul a avut loc sâmbătă la Complexul de Natație “Universitas” al Universității “Babeș-Bolyai”, dar campania de strângere de fonduri continuă până în 17 august.

Vezi cum a fost la eveniment:

Poneiul care aduce speranța: cum au înotat zeci de clujeni pentru copii defavorizați, tineri părăsiți și cauze sociale

Evenimentul dedicat strângerii de fonduri a atras peste 1.000 de participanți pe parcursul zilei, spun organizatorii: au venit înotători, prieteni, susținători și spectatori. Înotătorii și-au promovat participarea la Swimathon în cadrul propriilor campanii, prin care au atras donatori care le-au susținut fiecare lungime de bazin parcursă cu diferite sume sau cu donații fixe pentru întreaga lor evoluție în eveniment.

Suntem impresionați de numărul proiectelor care au dorit să se alăture Swimathon-ului anul acesta, de creativitatea și dedicarea oamenilor care ne inspiră prin exemplul lor în fiecare an”, spune Simona Șerban, directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj. Campania de strângere de fonduri continuă până în data de 17 august urmând ca în septembrie să fie acordate finanțările pentru proiectele participante, în funcție de sumele strânse.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu