Închide

10 milioane de euro pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de modernizare a 100 de kilometri de cale ferată ce duc la Cluj

Economie by Actual de Cluj - feb. 24, 2021 0 220

Compania Naţională de Căi Ferate ”CFR” SA a lansat licitaţia deschisă pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de modernizare a liniei de cale ferată dintre Coșlariu și Cluj-Napoca, estimat la peste zece milioane de euro.

Modernizarea liniei de cale ferată ar urma să permită viteze maxime de 160 kilometri pe oră pentru trenurile de călători și de 120 km/h pentreu trenurile de marfă. Linia de cale ferată ce face obiectul acestei licitații are o lungime de aproximativ o sută de kilometri iar licitația ar urma să identifice soluția optimă tehnic, economic și operațional pentru modernizare. Contractul este estimat la peste 52 milioane de lei, adică peste un milion de euro, bani din care 85% sunt asigurați de Uniunea Europeană.

Criteriul de adjudecare este cel mai bun raport calitate-preț iar ofertele se pot depune până în 29 martie, la ora 15.

Licitația vine după ce CFR a făcut o analiză tehnică și operațională a situației tronsonului Coșlariu – Cluj-Napoca, în lungime de aproximativ 99 km.

Din documentele licitației:

Din analiza tehnică a rezultat necesitatea proiectării lucrărilor de modernizare pentru toate specialitățile solicitate în prezentul Caiet de Sarcini. Caracteristicile actuale ale liniei de cale ferată Coșlariu – Cluj-Napoca Ansamblul de elemente din care este alcătuită calea ferată (șină, traverse, prinderi, stratul de repartiție și prisma căii) prezintă stări de uzură și degradare.

Clădirile de călători și de exploatare, precum și peroanele și copertinele necesită lucrări de reparații și modernizare. Instalațiile prezintă o stare avansată de uzură fizică și morală, înregistrându-se dificultăți în activitatea de mentenanță datorită diminuării sau epuizării stocurilor de piese de schimb pentru unele repere tehnice.

Contractantul ar urma să elaboreze studiul de fezabilitate, documentația pentru proiectul tehnic, dar și pentru exproprierea imobilelor necesare lucrării de utilitate publică și pentru licitația necesară achiziționării lucrărilor de execuție și consultanță. ”Obiectivul contractului de prestari servicii este de a asigura Beneficiarului soluția optima pentru executarea lucrărilor de modernizare a liniei de cale ferata Coșlariu – Cluj-Napoca, atât din punct de vedere tehnic, operațional, cât și economic si financiar, precum si al impactului asupra mediului si al schimbarilor climatice”, arată documentația.

Aici anunțul

Nici un comentariu

Scrie un comentariu