Închide

10 audiați în cazul morții suspecte a cunoscutului bucătar Adrian Pop

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 19, 2021 0 481

Un număr de zece persoane au fost audiate în cazul morții suspecte a cunoscutului bucătar Adrian Pop, arată anchetatorii în una dintre rarele situații în care procurorii și polițiștii emit o poziție comună publică.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj arată că în cauza în care sunt cercetate circumstanțele în care Adrian Pop a suferit leziuni traumatice în noaptea de 7 martie la ora 3 în prezent se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. ”Având în vedere informaţiile apărute în spațiul public, privind posibila implicare a unor agenți de poliţie, dosarul penal a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj la inițiativa reprezentaților Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. Cercetările sunt efectuate de către poliţişti specializați în cauze de violență sub coordonarea directă a procurorilor de la acest parchet. Până la acest moment, în cadrul anchetei au fost audiate peste 10 persoane în calitate de martori, iar activităţile de audiere continuă şi în prezent. Au fost efectuate testări ale comportamentului simulat și au fost constatate, ridicate și conservate urme de la locul faptei și de pe hainele și corpul unor persoane”, arată anchetatorii.
Totodată, au fost efectuate constatări medico-legale asupra corpului victimei şi o autopsie la care a participat alături de procuror și lucrătorii de poliţie, un expert medico-legal desemnat de familia victimei, au fost identificate și ridicate toate înregistrările video de la faţa locului. ”Imaginile sunt analizate în prezent şi urmează să fie valorificate în cadrul anchetei penale”, mai subliniază aceștia.

Audierile persoanelor implicate sunt conduse de procurori, ”având în vedere nevoia asigurării opiniei publice de obiectivitatea totală a organelor de anchetă”, căci în cauză sunt audiați și polițiști care au participat la o petrecere. În ce-i privește pe aceștia din urmă, arată anchetatorii, aceasta a fost una cu caracter privat ”la care au participat două persoane care sunt angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean Cluj”, care ”se aflau în afara orelor de program, nu exercitau activități specifice funcției și nu purtau însemnele specifice autorității publice”.

Citește și:

Procurorii au schimbat încadrarea faptei în ucidere din culpă în dosarul penal în care e investigată moartea suspectă a chefului Adrian Pop

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare