Închide

1 loc la buget, 1 loc cu taxă: USAMV Cluj scoate la concurs 2.500 de locuri pentru viitorii studenți

Educaţie by Actual de Cluj - iun. 09, 2021 0 68

Aproape 2.500 de locuri sunt scoase la concurs de către universitatea de științe agricole din Cluj în acest an – dintre acestea, jumătate sunt bugetate.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca a anunțat că scoate la concurs pentru următorul an universitar, un număr de 840 de locuri bugetate şi 797 cu taxă la studiile de licenţă, în 28 de programe de studiu acreditate în cadrul celor cinci facultăți – de Agricultură, de Horticultură, de Zootehnie și Biotehnologii, de Medicină Veterinară și respectiv de Știința și Tehnologia Alimentelor.

Din cele 840 de locuri bugetate la nivel de licență, 717 sunt repartizate statistic, 94 sunt alocate pe domenii prioritare de dezvoltare a României, 22 revin absolvenților de licee situate în mediul rural, iar alte șapte locuri sunt destinate candidaților de etnie romă. Înscrierile se deschid peste câteva zile, în 12 iulie.   ”Este important de știut că, în situația în care condițiile de biosecuritate nu vor permite deplasarea candidaților, datorită evoluției pandemiei, admiterea la Medicină Veterinară, linia de studiu în limba română, se va face doar pe baza mediei de la bacalaureat. Am trecut cu toții peste un an dificil, cu multe provocări și încercăm în permanență să găsim soluțiile viabile pentru studenții noștri, precum și pentru cadrele didactice și angajați. Așteptăm cu încredere noua generație de studenți la universitatea noastră”, spune rectorul Cornel Cătoi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu