Închide

1.600 de „fluturi” luminează Iulius Parc. Instalațiile spectaculoase „Butterfly Cluster”, „Stringed”, „Balloomi” și „Aqua Olimpia” fac parte din festivalul Lights On (P)

ActualitateSocial by Actual de Cluj - nov. 15, 2022 0 612

Un cluster de stele din galaxia Scorpius a inspirat instalaţia „Butterfly Cluster”, care va lumina Iulius Parc, în perioada 18 – 27 noiembrie 2022. Aici, 1.600 de fluturi se vor aprinde sub razele ultraviolet și vor face spectacol în fiecare seară. În paralel, cuvântul „Light” va căpăta și mai mult sens datorită lucrării „Stringed”, care va fi vizibilă, cel mai mult, odată cu intersecţia dintre lumină şi întuneric. Însă, „stăpânire” pe Iulius Parc vor pune și impresionantele „Balloomi” și „Aqua Olimpia”. Intrarea este gratuită, iar cele patru lucrări expuse fac parte din nonconformistul eveniment Lights On, ce se desfășoară în această perioadă în Cluj-Napoca.

 Sub sloganul Light is more than energy”, festivalul Lights On vine să vindece, să unească și să aducă într-o manieră creativă un pansament al vremurilor pe care le traversăm. Patru dintre instalații sunt găzduite de Iulius Parc și vor bucura toți vizitatorii odată cu lăsarea serii, în perioada 18 – 27 noiembrie 2022. Tema generală a ediției este Intersection, iar publicul va putea admira instalații noi care vorbesc în premieră despre această temă. Printre acestea se numără și Stringed, creația olandezului Gijs van Bon, o instalație spectaculoasă de 20 de metri lungime, ce reprezintă intersecţia dintre lumină în mişcare şi sens, la modul cel mai propriu. Lucrarea sculpturală şi textuală este expusă pentru prima oară în afara granițelor Olandei.

Acesteia i se adaugă și instalația „Butterfly Cluster”, care cuprinde 1.600 de fluturaşi realizați de mână dintr-o răşină eco-friendly, fiecare având un pattern unic. Astfel, în întuneric, sub lumină ultraviolet, fiecare aprinde un design puternic care nu poate fi văzut în timpul zilei. Și „Butterfly Cluster” este trimisă în premieră în România de Light Night Leeds, cel mai mare festival de lumină al Marii Britanii. Pe lângă artista Anne Bennet, lucrarea e însoțită în România și de managerul festivalului britanic, Abbe Robinson.

Cea de a treia lucrare „Balloomi” aparține artistului Artur Grycuk, este realizată din 85 de baloane umflate cu aer, dispuse într-o formă piramidală, minimalistă, dar transcendentală de design. Noaptea, „Balloomi” va atrage toate privirile. Același artist expune și „Aqua Olimpia”, care invită clujenii să evadeze într-o piscină suprarealistă. Mai multe detalii despre eveniment găsești pe pagina de Facebook.

Festivalul Lights On a ajuns la cea de a cincea ediție, iar în această perioadă clujenii vor putea admira în diverse zone ale orașului, în total, 10 instalații de lumină. Hai să ne bucurăm de lumină!

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare