Închide

Film nominalizat la Oscarurile spaniole, cu român în rol secundar, premiera din România e diseară la Cluj

CulturăTop News by Actual de Cluj - feb. 22, 2017 0 221

Un film spaniol în care unul dintre rolurile secundare e jucat de un actor clujean – ce a fost și nominalizat pentru performanța sa la Oscarurile spaniole – are premiera diseară, la cinematograful Victoria.

E vorba de Ovidiu Crișan, iar filmul a fost nominalizat la Premios Goya, decernate de Academia de Arte și Științe Cinematografice din Spania, deci un Oscar spaniol. „Adevărul este că am așteptat cu nerăbdare aducerea lui în România. Este, practic, prima proiecție în țară. Premiera oficială va avea loc la București la Cinematograful „Elvira Popescu” vineri”, spune actorul pe site-ul teatrului clujean. 

Acesta adaugă că speră ca acest rol să schimbe percepția României în Europa vestică: „din punctul meu de vedere acesta a fost chiar unul din deziderate atunci când am început să lucrez la acest rol. Am mai spus și o repet, mă bucur că prin intermediul acestui personaj reușesc, sper, să pun într-o lumină favorabilă imigrantul român devenit de-acum „celebru” pe toate meridianele lumii și nu neapărat pentru faptele bune pe care le săvârșește. Nădăjduiesc că Bogdan, personajul pe care îl interpretez să schimbe, într-o oarecare măsură, percepția despre români, despre România în ultimă instanță”.

Filmul vorbește despre Miguel, un tânăr de 14 ani a cărui mamă e mai mult absentă; el nu vrea să se întoarcă în centrul de detenție juvenilă, astfel că își găsește refugiu în casa unui român, un fost iubit al mamei sale, ce supraviețuiește cu tot felul de slujbe ciudate.

Ovidiu Crișan spunea recent pe site-ul oficial al Teatrului Național din Cluj că a ajuns să fie distribuit în acest film în urma unui casting, desfășurat la București, în primăvara anului trecut, și că după o perioadă de repetiții de aproape o lună, în august-septembrie filmările au început în zona Valencia. Pentru Ovidiu Crișan deosebirea dintre o repetiție de teatru și una de film nu ar trebui să fie prea mare, “dar, totuși, ea există: în primul rând, este ideal ca atunci când repetițiile sunt la final toți cei implicați să șie exact cum va arăta secvența, cum va fi cadrul. lucru care în Spania s-a întâmplat”. Despre rolul pe care-l interpretează, actorul explic[: „Este personajul pozitiv al filmului. Ceea ce mi-a plăcut, cunoscându-se faptul că actorii nu preferă neapărat rolurile pozitive, dar prin prisma faptului că acest Bogdan este un emigrant român stabilit de zece ani în Spania, imaginea țării, pe care o reprezentam, nu avea de suferit, ci dimpotrivă”.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu