Închide

Co-fondator al Centrului de Studii Africane de la Cluj, DHC la UBB

Educaţie by Actual de Cluj - Oct 29, 2015 1 276

Reprezentantul personal al președintelui Senegalului pentru francofonie primește mâine la Cluj titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Babeș-Bolyai”.

Penda Mbow, Reprezentant Personal al Preşedintelui Senegalului pentru Francofonie, primește titlul mâine la ora 13 în Aula Magna a UBB, în urma propunerii formulate de reprezentanţii Facultăţii de Studii Europene din cadrul UBB. „Doamna Mbow este o personalitate de prim rang a Africii de  Vest, având o carieră sclipitoare, atât ca istoric, format la Universitatea Cheikh Anta Diop din Dakar şi la Universitatea Aix-Marseille din Franţa, cât şi ca militant pentru drepturile femeii.  Acţiunea Domniei sale vizează emanciparea femeilor africane de sub tutela conjugată a colonialismului și a patriarhatului societăților tradiționale, merite pentru care i-a fost decernat titlul de Doctor  Honoris Causa de către Universitatea din Uppsala. De asemenea, Doamna Mbow desfăşoară o impresionantă carieră academică în favoarea promovării francofoniei, pentru care a fost recompensată, printre altele, cu  Legiunea de Onoare de către statul francez”, argumentează UBB.

Mbow e în prezent reprezentant personal al Președintelui Senegalului pentru Francofonie şi co-fondator al Centrului de Studii Africane al UBB.

Tags

Scrie un comentariu