Închide

Cât mai trebuie să suportăm șantierul de pe Horea

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 19, 2015 0 524

Se va circula pe 2 benzi pe strada Horea pe direcția Pod Horea – Gară, până la strada Cloșca, vineri, când se vor deschide și Zilele Clujului. După ce mai mulți consilieri locali au cerut graficele de lucrări ale șantierelor din centrul orașului, primarul Emil Boc a ieșit pe teren. A dat mâna cu muncitorii, a verificat piatra din China cu care se vor pava trotuarele și a anunțat pentru fiecare dintre șantiere stadiul lucrărilor și datele de la care va fi mai bine. De cealaltă parte riveranii spun că deja a început să pice tencuiala de pe clădiri o dată cu instalarea șantierului.

LwGDhw

Dacă pe Memorandumului, unul dintre trotuare va intra în normalitate, pe strada Horea va fi săptămâna în care se va turna asfalt, joi, 21 mai. Banda dreaptă în direcția Pod Horea – Gară va fi redată circulației rutiere vineri 22 mai. Ultimul strat de asfalt (uzură) va fi turnat la finalul lucrărilor pe întreaga stradă, anunța primarul pe Pagina sa oficială de Facebook.

CITEȘTE ȘI

„Orașul comoară”: primele termene de finalizare anunțate. Primarul a ieșit pe teren după somațiile venite de la consilieri

„Banda stângă în direcția Gară (de la strada Crișan până la strada Caragiale) se află la stadiul de săpătură și va fi adusă la stadiu de asfalt (2 straturi). Termenul est 18 iunie. Lucrările pe tronsonul Strada Cloșca – Gară (tronson neînceput înca) se vor finaliza până la data de 1 august 2015. Lucrările pe tronsonul Pod Horea – strada Crișan (stânga) vor începe la data de 25 mai 2015. În paralel cu aceste lucrări se vor mai derula următoarele activități: montare bordură pentru delimitare trotuare și piste de biciclete, amenajarea parcărilor, realizarea fundațiilor pentru noii stâlpi de iluminat – vor fi înlocuiți toți stâlpii, nu vor mai fi cabluri pe stâlpi, pavarea cu granit a trotuarelor”, a anunțat primarul. Potrivit acestuia, la finalul lucrărilor de infrastructură de pe strada Horea vor fi plantați aproximativ 150 de arbori față de 138 câți erau înainte de debutul lucrărilor de modernizare.

Edilul a mai informat că șantierul pe strada Horea n-a putut începe decât după ce Compania de Apă, Electrica, CFO (cabluri subterane) și E-ON Gaz și-au terminat lucrările specifice pe care le avea în zonă, adică în 30 aprilie anul acesta.

Riveranii de pe stada spun însă că nu mai pot suporta șantierul și că lucrările afectează clădirile. „În fiecare zi e ca la cutremur. Întâi a fost cu podul când se zguduia toată clădirea, iar acum din nou, nu se mai termină. La finalul lucrărilor va pica toată clădirea”, s-au plâns niște riverani din zona podului Horea.

tencuiala

pica tencuiala

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare