Închide

Afaceristul Călin Stoia, achitat definitiv de Curtea de Apel în dosarul „Number one”, din lipsă de probe

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 12, 2017 0 159

O instanță a Curții de Apel Cluj a decis, luni, achitarea definitivă a omului de afaceri Călin Stoia, judecat într-un dosar disjuns din cel al fostului primar de Cluj Sorin Apostu.

„Curtea de Apel Cluj a dispus luni achitarea lui Călin Stoia, decizia fiind definitivă. S-a menținut sentința de achitare pronunțată anterior de Tribunalul Cluj, dar s-a schimbat temeiul achitării, în sensul că nu sunt probe suficiente că el ar fi fost autorul faptei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Cluj, judecătorul Lucian Marian, pentru agerpres.ro.

Călin Stoia a fost trimis în judecată în 2011, de către DNA, pentru trafic de influență, în cauza în care era acuzat și fostul primar din Cluj-Napoca, Sorin Apostu.

În 2012, Călin Stoia a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare de către Tribunalul Cluj, sentința a fost menținută de Curtea de Apel Cluj, dar în urma recursului judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, dosarul a fost trimis spre rejudecare, iar Tribunalul Cluj l-au achitat în decembrie 2016 și decizia a fost confirmată de Curtea de Apel Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu