Închide

250 de muncitori ilegali din Mexic, Paraguay și Maroc găsiți la o fabrică din Cluj; intraseră în țară cu vize de afaceri

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 14, 2017 1 582

Nu mai puțin de 250 de muncitori veniți din Maroc; Paraguay și Mexic au fost găsiți muncind ilegal la o fabrică de cablaje electrice din Cluj, anunță Polițiștii de la Imigrări.

E vorba mai exact de 253 de străini din Maroc, Mexic şi Paraguay, care munceau la Cluj fără forme legale; 150 dintre aceștia, cei din Maroc, au fost trimiși acasă și nu se vor mai putea întoarce în România în următoarele șase luni. Controlul a vizat existența avizelor de muncă pentru fiecare cetățean străin angajat, modul în care firmele au încheiat contracte de muncă cu aceste persoane și legalitatea șederii în țară. Rezultatul – nu mai puțin de 253 de străini au fost descoperiți că munceau fără forme legale la o firmă de echipamente electrice pentru mașini: 150 din Maroc, 54 din Mexic şi alți 49 din Paraguay. Polițiștii au constatat că cetăţenii marocani au intrat în România în baza unor vize de scurtă şedere în scop de afaceri, iar cetăţenii din Mexic şi Paraguay – în baza paşapoartelor deţinute. Pentru că la momentul depistării cetăţenii din Maroc nu respectau scopul pentru care au venit în România, acestora le-au fost revocate vizele de intrare pe teritoriul României, iar pe numele lor au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească teritoriul ţării în termen de 15 zile şi nu mai pot intra în țară în următoarele șase luni.

Conducerea ITM Cluj spune pentru actualdecluj.ro că ancheta e încă în desfășurare – e posibil ca numărul celor găsiți în neregulă să se apropie de 300. Aceștia însă au refuzat să precizeze care e numele companiei în care au fost găsite aceste nereguli, în ciuda insistențelor, motivând că aceasta ar influența mersul anchetei. „Luni vom face public totul”, spun inspectorii ITM.

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare