Închide

10 luni pentru execuția podului de la Gilău care asigură o legătură importantă pe Autostrada Transilvania

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 12, 2017 0 1103

Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat, în sfârșit, contractul pentru realizarea podului de pestre Somșe, care va lega porțiunea de autostradă Câmpia Turzii – Gilău, de bucata Gilău-Nădășelu. Reamintim că acest pod a rămas în stadiu de proiect încă de pe vremea când compania americană Bechtel lucra la primul tronson al autostrăzii Transilvania: Câmpia Turzii – Gilău. Între timp, autoritățile au angajat lucrări și pentru bucata Gilău-Nădășel, însă aceasta nu avea cum să fie conectată cu tronsonul deja existent, din pricina faptului că lucrările la pod au rămas blocate.

Potrivit Hotnews.ro,  Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractul cu firma italiana Tirrena Scavi SpA. pentru finalizarea acestui viaduct. Contractul are o valoare de 25,7 milioane de lei și un termen de execuție de 10 luni. Până la finalizarea podului, cei 8,7 km dintre Gilau și Nădășelu nu vor putea fi deschiși circulației.

În data de 11.09.2017, CNAIR SA a semnat cu Antreprenorul Tirrena Scavi SpA contractul de execuție lucrări „Finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău și conexiunea dintre Secțiunea 2B cu Subsecțiunea 3A1, Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea”. Valoarea de semnare a contractului este de 25.675.230,51 lei fara TVA. Durata contractului este de 118 luni, din care 10 luni perioada de execuție și 108 luni perioada de notificare a defectiunilor – a anunțat CNAIR.

Pentru finalizarea podului de peste Someș Compania de Autostrazi a mai lansat în 2015 o licitație care, însă, a fost anulată. Fosta conducere CNADNR acuza documentația slabă scoasă la licitație, invocând alte 10 luni pentru refacerea caietului de sarcini. Licitația a fost, în cele din urmă, lansată în octombrie 2016, iar ofertele au fost depuse în 9 februarie 2017.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare