Închide

Ziua la muncă, noaptea la pândă, fermierii disperați din cauza mistreților, suspectează interese înalte

Din județ by Actual de Cluj - sept. 21, 2020 0 166

Sunt câțiva ani de zile de când culturile de porumb din împrejurimile Gherlei sunt distruse de porcii mistreți. Animalele s-au înmulțit peste măsură, iar fermierii s-au ales cu pagube serioase. S-au plâns pe unde au putut, au ajuns și la prefect, au vorbit și cu ministrul agriculturii, dar victoria este deocamdată de partea mistreților. Fermierii spun că este în joc siguranța alimentară a României și suspectează interese de la nivel înalt pentru faptul că nu se iau măsuri.

Terenurile cultivate se suprapun cu fondurile de vânătoare, iar proprietarii sunt legați de mâini și nu se pot atinge de sălbăticiuni, pentru că ar încălca legea. Ca să obțină despăgubiri, fermierii trebuie să facă o grămadă de hârtii, care consumă timp și bani, iar rezultatului nu este nici pe departe satisfăcător. Banii primiți acoperă doar o parte din cheltuielile făcute, iar păgubiții se dau în cele din urmă bătuți și renunță.

Ei spun că ar exista mari interese la nivelul unor VIP-uri din politică sau din alte domenii, care au ca pasiune vânătoarea și de aceea, modificarea legii ar fi amânată intenționat. Mai pe înțelesul tuturor, politicienii și alte persoane își protejează prada, pentru partidele de vânat făcute în cercuri intime, arată gherlainfo.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu