Închide

Zilele Culturale Maghiare se extind în Parcul Central, fac spectacol în Unirii cu 120 artiști pe scenă

Cultură by Actual de Cluj - iul. 13, 2017 0 1619

Nu doar Untold ori Jazz in the Park: pentru prima dată, Zilele Culturale Maghiare se extind în acest an și în parcul central din Cluj.

Parcul Central din Cluj va găzdui concerte, o zonă de relaxare, standuri de bere și de vin, precum și o zonă destinată activităților pentru copii. Concerte susțin Pál Utcai Fiúk, Kowalsky și Vega, Anna and the Barbies (foto), Matiné Zenekar, AG Weinberger & One More Minute, Katáng, Magashegyi Underground și Loose Neckties Society, Old Boys, Ocho Macho. De asemenea, pe această scenă vor cânta și artiștii susținuți prin intermediul programului Cseh Tamás al Fondului Cultural Național din Ungaria.

În acest an Zilele Culturale Maghiare au loc între 13 și 20 august. E a opta ediție și se extinde și în parcul central. În plus Strada Vinului din cadrul festivalului, care până acum era pe strada Emmanuel de Martonne, se va muta pe strada Potaissa, unde sunt programate și recitaluri de muzică tradițională. Strada Mihail Kogălniceanu va rămâne “inima” festivalului, cu târgul meșteșugăresc, aleea muzeelor, recitaluri de operetă, folk și muzică populară, iar Grădina cu Ruine de lângă Biserica Reformată de pe strada Kogălniceanu va găzdui Satul Medieval.

În total în acest an la Zilele Culturale Maghiare din Cluj sunt programate peste 30 de concerte, cele mai importante sunt programate în piața Unirii unde vin Charlie, Hobo și Deák Bill Gyula, Szikora Róbert și R-Go, Ghymes. De asemenea, pe scena principală va avea loc și spectacolul cu ocazia Festivalului Internațional de Folclor Sfântul Ștefan.

Zilele Culturale Maghiare se vor încheia cu spectacolul de operetă Silvia, de Emmerich Kálmán, regizat și interpretat de artiștii Teatrului de Operetă din Budapesta cu acompaniamentului artiștilor orchestrei Operei Maghiare din Cluj. Producția, o premieră în Ardeal, este una de mare anvergură, cu 120 de artiști pe scenă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare