Închide

ZF: Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, anunţă că nu va mai produce medicamentele nerentabile din cauza taxelor impuse de autorităţi

Economie by Actual de Cluj - mai 27, 2019 0 461

Terapia Cluj, unul dintre cei mai mari producători de medicamente de pe piaţa locală, va retrage de la comercializare medicamentele pentru care nu are marjă pozitivă de profit, a spus Dragoş Damian, CEO al Terapia, citat de Ziarul Financiar. El a menţionat că decizia vine în contextul în care taxa clawback plătită de producători a ajuns la 25% din vânzări, iar autorităţile nu vin cu soluţii legislative pentru a încuraja producţia locală.

„Din cauză că nu ni se permit creşteri de preţuri şi pentru că a crescut taxa clawback şi ni se cere taxa de raft pentru accesul pe ca­nalele comerciale, avem medica­mente cu marjă de profit nega­tivă. Le men­ţinem în fabricaţie în Cluj din respect pentru pacienţi şi pentru că ni se promite de peste doi ani că se vor lua măsuri în legislaţie. Nu s-a întâmplat nimic, aşa că dacă se păstrează situaţia din prezent, le vom scoate din fabri­caţie“, a spus Dragoş Damian.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu