Închide

ZF: Cluj-Napoca se află în topul celor mai bune destinaţii din lume pentru mileniali. România ar putea atrage mai mulţi turişti străini, dar nu există un organism de promovare turistică

ActualitateEconomie by Actual de Cluj - nov. 03, 2021 0 135

Festivalurile de tipul Untold şi Neversea atrag anual zeci de mii de turişti străini, iar unii dintre ei vizitează România pentru prima dată. Străinii vizitează ţara noastră pentru a face diverse tururi în natură, dar şi pentru a vizita obiective turistice precum Castelul Bran, Castelul Peleş, Cetatea Sighişoarei şi Transfăgărăşan.

Cluj-Napoca se află pe locul 18 din 30 cele mai bune destinaţii din lu­me pentru mileniali, conform platfor­mei de rezervări muvtravel.com. Un factor important pentru care Clujul face parte din acest clasament este organizarea festivalurilor de muzică cunoscute atât pe piaţa locală, cât şi internaţională. Anual, festivaluri precum Untold, Electric Castle şi Neversea strâng zeci de mii de turişti străini în fiecare an.

Edi Chereji, unul dintre organi­za­torii Untold şi Neversea, explică pentru Ziarul Financiar faptul că milenialii pun mai mult accentul pe a avea experienţe şi nu pe a deţine diverse lucruri, iar Untold oferă expe­rienţa unui festival de muzică care reuşeşte să aducă turişti străini care vizitează pentru prima dată România.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu