Închide

Zeci de pompieri și paramedici la Nicula. Ce le recomandă pelerinilor împotriva caniculei de azi și ploilor de mâine

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 14, 2019 0 55

Medicii SMURD prezenți la tradiționalul pelerinaj de la mănăstirea Nicula din Cluj-Napoca le recomandă pelerinilor care vin la sărbătoare să se protejeze atât împotriva caniculei, cât și împotriva intemperiilor prognozate pentru mâine dimineață.

”Având în vedere temperaturile ridicate pentru ziua de miercuri și precipitațiile prognozate pentru dimineața zilei de joi, recomandăm pelerinilor să-și aducă îmbrăcăminte adecvată (pălării de soare și pelerine pentru ploaie), să bea suficientă apă pentru a se hidrat, să evitate, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare și să consume fructe și legume proaspete”, transmit pompierii și medicii SMURD.

Precizăm, premergător și pe timpul desfășurării slujbelor religioase prilejuite de hramul Mănăstirii Nicula, un număr de 33 de pompieri – care sunt și paramedici -, dar și un medic și doi voluntari SMURD vor fi prezenți în perimetrul mănăstirii pentru a asigura răspunsul operativ, la nevoie, privind acordarea primului ajutor calificat și să execute operațiuni de evacuare a persoanelor și stingere a incendiilor dacă ar fi cazul.
Un punct temporar pentru acordarea primului ajutor calificat va fi operaționalizat în perimetrul mănăstirii, în zilele de 14 și 15 august, iar o ambulanță SMURD va fi prezentă în permanență pentru transportul la spital, în caz de nevoie. Totodată o autospecială pentru stins incendii asigură prima intervenție în caz de necesitate.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu