Închide

Zeci de pietoni accidentați și doi morți doar în Cluj-Napoca în acest an după traversări neregulamentare. Polițiștii exasperați pornesc campanie de educație: ”traversarea neregulamentară continuă să fie una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere”

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 13, 2019 2 284

Sătui să vadă pietoni indisciplinați care își pun viața în pericol, și de multe ori mor din cauza traversărilor neregulamentare ale străzii, polițiștii din Cluj fac campanie ca să-i mai educe.

”Indisciplina pietonilor continuă să fie una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere în interiorul localităților, astfel încât, prin campania inițiată, dorim să tragem un semnal de alarmă și să responsabilizăm participanții la trafic”, explică polițiștii clujeni. ”Participanții la trafic sunt prima verigă în lanțul siguranței rutiere și eficacitatea politicii de siguranță rutieră depinde, în primul rând, de comportamentul acestora. În acest sens, după o analiză a accidentelor rutiere produse în interiorul localităților, se constată faptul că indisciplina pietonilor e o principală cauză a evenimentelor rutiere, aceștia reprezentând o categorie vulnerabilă de participanți la trafic”, arată aceștia.

De exemplu doar în Cluj-Napoca, în primele opt luni ale anului, s-au înregistrat nu mai puțin de 122 de accidente de circulație în care au fost implicați pietoni, adică în medie unul la fiecare două zile. Doi pietoni și-au pierdut viața în urma traversărilor neregulamentare, iar alți 55 au fost răniți. ”Traversarea neregulamentară continuă să fie una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere, motiv pentru care demarăm o campanie de informare și prevenire pe acest subiect. Totodată, vom continua să acționăm în trafic, controalele și sancțiunile pentru încălcările normelor de circulaţie fiind unele dintre cele mai eficiente mijloace de reducere a numărului de victime şi accidente, în special prin efectul descurajator pe care acestea le au cu privire la încălcarea regulilor”, mai arată aceștia. ”Participanții la trafic trebuie să fie conștienți că o clipă de neatenție poate avea consecințe dintre cele mai grave, iar o ,,banală” traversare neregulamentară poate fi fatală”.

Citește și:

Care sunt cele mai importante cauze de accidente din Cluj. „Dacă ar fi după pietoni toată strada ar trebui să fie o trecere”

2 comentarii

  1. […] Zeci de pietoni accidentați și doi morți doar în Cluj-Napoca în acest an după traversări neregulamentare. Polițiștii exasperați pornesc campanie de educație: ”traversarea neregulamentară continuă să fie una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere”. De exemplu doar în Cluj-Napoca, în primele opt luni ale anului, s-au înregistrat nu mai puțin de 122 de accidente de circulație în care au fost implicați pietoni, adică în medie unul la fiecare două zile. Doi pietoni și-au pierdut viața în urma traversărilor neregulamentare, iar alți 55 au fost răniți. ”Traversarea neregulamentară continuă să fie una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere, motiv pentru care demarăm o campanie de informare și prevenire pe acest subiect”, notează Actual de Cluj. […]

  2. […] motiv pentru care demarăm o campanie de informare și prevenire pe acest subiect”, notează Actual de Cluj. Când primii doi politicieni din Iasi se au la cuţite, oraşul este cel care pierde! Urmărind […]

Scrie un comentariu