Închide

Zeci de milioane de euro de la Europa pentru hârtiile care vor arăta dacă două tronsoane de cale ferată care trec prin Cluj merită modernizateă

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 16, 2020 0 378

Uniunea Europeană dă zeci de milioane de euro ca să afle dacă două tronsoane de cale ferată din Cluj pot fi modernizate.
UE injectează aproape 2,2 miliarde de euro în 140 proiecte de transport din Europa pe care le consideră cheie. În România UEinvestește aproape 118 milioane de euro în zece astfel de proiecte, dintre care două trec prin Cluj.
Comisia Europeană a anunțat azi că finanțează modernizarea liniei de cale ferată care leagă gara de nord din București de aeroportul internațional Henri Coandă și finanțează studii de fezabilitate pentru modernizarea a patru tronsoane de cale ferată, între care tronsonul Coșlariu – Cluj-Napoca și Apahida – Suceava. În ambele cazuri proiectele de fezabilitate vor analiza starea curentă a liniei de cale ferată, pentru a identifica zonele cu deficiențe.
Pentru studiul de fezabilitate ce urmărește modernizarea liniei de cale ferată Coșlariu – Cluj-Napoca, UE alocă 9,4 milioane de euro, iar pentru tronsonul Apahida – Suceava – alte nu mai puțin de 26,7 milioane de euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu