Închide

Zeci de clădiri școlare din Cluj nu au primit autorizație sanitară sau de securitate pentru incendiu

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 29, 2021 0 130

Dintre cele 608 obiective de învăţământ preuniversitar de stat şi privat, 52 nu au primit autorizație sanitară, conform unei situaţii realizate de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Cluj și citată de Făclia. Dintre obiectivele neautorizate, șapte se află în mediul urban. 285 nu sunt autorizate pentru incendiu.

În municipiul Cluj-Napoca sunt în evidență 224 obiective școlare. Dintre acestea 222 sunt autorizate sanitar (99%), iar două neautorizate.

Unitățile neutorizate din Cluj-Napoca sunt Grădinița cu program prelungit “Căsuța Poveștilor”, unde se desfășoară lucrări de reabilitare și modernizare, autorizația sanitară fiind suspendată și Sala de sport a Colegiului National George Coșbuc”, aici autorizație fiind suspendată datorită deplasărilor de teren.

La capitolul securitate la incendiu, din datele prezentate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de vineri reiese că din cele 955 de clădiri care formează infrastructura școlară a județului Cluj, 197 sunt autorizate, 285 sunt neautorizate, în timp ce pentru 473 nu se impune autorizație la incendiu.

Știrea integrală AICI

Nici un comentariu

Scrie un comentariu