Închide

Zeci de cartușe pentru arme într-un bagaj de cală, în Cluj-Napoca, ascunse printre haine și în mânerul genții

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 03, 2022 0 137

Zeci de cartușe pentru arme, asta au găsit polițiștii de frontieră într-un bagaj de cală, în Cluj-Napoca, ascunse printre haine și în mânerul genții.

Polițiștii de frontieră au găsit ascunse, în urma controlului de securitate efectuat asupra unui bagaj de cală, un număr de 152 de cartuşe calibru 22 mm si 38 mm, a arătat Poliția de Frontieră.
S-a întâmplat în 31 octombrie în jurul orei 11.30, în urma controlului de securitate efectuat asupra unui bagaj de cală de către echipa alcătuită din poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Aeroport Cluj-Napoca, specialiştii antitero ai SRI, reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor şi ai societăţii de handling. Cartușele erau ascunse printre haine, în trei cutii de carton. Două cartușe de calibru 38 mm erau ascunse în mânerul genţii. În cadrul primelor verificări efectuate, s-a stabilit faptul că bagajul, care a ajuns din Statele Unite pe aeroportul din Cluj Napoca via Frankfurt, cu o zi întârziere, aparţine unui cetăţean din Cluj-Napoca, cu dublă cetăţenie româno-americană, care venea din SUA. Cele 152 de cartuşe au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozibili, Substanțe Periculoase. În cauză a fost deschis dosar penal pentru infracțiunile de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu