Închide

Zece candidați, înscriși în competiția internă pentru șefia USR

ActualitateAdministrațiePolitica by Actual de Cluj - iun. 17, 2024 0 114

Zece membri USR şi-au depus candidatura pentru preşedinţia partidului, printre aceştia numărându-se Elena Lasconi, Cristian Seidler sau Radu Hossu. 

Urmează campania electorală internă pe parcursul căreia candidaţii îşi pot prezenta planurile pentru USR, iar pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie.

Conform unui comunicat transmis, luni, de USR, cei zece candidaţi sunt:

– Elena Valerica Lasconi, 52 ani, Câmpulung, Argeş;
– Cristian Gabriel Seidler, 43 ani, Sector 5, Bucureşti;
– Radu Mihai Hossu – 38 ani, Braşov;
– Gabriel – Mugur Dumitrescu – 54 ani, Ploieşti, Prahova;
– Vasile Dinca – 51 ani, Floreşti, Cluj;
– Luiza Oancea – 33 ani, D1, Marea Britanie, Diaspora;
– Adrian – Ştefan Dudu, 31 ani, Craiova, Dolj;
– Eduard Ene, 24 ani, Craiova, Dolj;
– Doru Valentin Ilie – 25 ani, Sector 6;
– Vasile Gabriel Filip – 46 ani, Constanţa.

Printre favoriți sunt Elena Lasconi, Radu Hossu sau Cristian Seidler, arată g4media.ro.

Elena Lasconi (52 de ani) e primar în Câmpulung și a fost realeasă cu aproape 70% din voturi. Fostă vedetă Pro TV, ea fusese desemnată în toamna anului trecut cap de listă pe lista la europarlamentare a USR, dar s-a retras după scandalul pe care ea însăși l-a declanșat când a declarat că a votat DA la referendumul eșuat din 2018 împotriva căsătoriilor gay. A urmat o respingere publică din partea fiicei sale.

Acum, principalii susținători interni ai Elenei Lasconi sunt primarul de Bacău, Lucian Stanciu-Viziteu și deputații Claudiu Năsui și Cristina Prună, în spatele cărora s-au strâns și alte filiale ale partidului.

Deputatul Cristian Seidler (43 de ani) a fost șeful campaniei USR la alegerile din 9 iunie. El e privit în partid mai degrabă ca un tehnocrat, fără o încărcătură politică mare. El ar urma să fie susținut de mai multe filiale apropiate de Dan Barna, potrivit informațiilor G4Media.

Radu Hossu (38 de ani) este un activist care și-a construit o imagine publică prin eforturile de sprijinire a Ucrainei după invazia ilegală rusă. El a fost decorat de președintele Volodimir Zelenski. Este căsătorit cu Flavia Boghiu, actual viceprimat în municipiul Brașov, și are susținerea filialei județene Brașov, una dintre cele mai puternice din USR.

Ceilalți șapte candidați au profiluri politice discrete și sunt contați cu șanse mici pentru a câștiga șefia partidului.

Preşedintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, aşa cum prevede statutul. După alegerea preşedintelui USR, va fi stabilit noul Birou Naţional al USR, prin vot al delegaţilor la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Naţional vor fi aleşi în Congresul partidului, convocat de preşedintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie.

sursa foto: Facebook/Catalin Druma

Nici un comentariu

Scrie un comentariu