Închide

Vor să cumpere un nou sistem pentru refacerea gazonului de pe Cluj Arena

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 19, 2019 1 283

Administrația județeană pune la bătaie 1.485.000 de lei pentru a achiziționa trei noi unități de fotosinteză artificială pentru  gazonul de pe ”Cluj Arena”. Este vorba despre un sistem care va contribui la regenerarea ierbii într-un timp mai scurt, explică reprezentnații Consiliului Județean, care au demarat  deja procedura de licitație. Aceste noi unități de fotosinteză vor completa actualul sistem de întreținere a gazonului, pe care tot Consiliul Județean l-a achiziționat în 2018.

Potrivit caietului de sarcini publicat în SICAP, noile echipamente pentru regenerarea gazonului implică trei unități de fotosinteză artificială, trei analizoare, portal și aplicație App, compatibile cu sistemul deja existent, respectiv SGL MU 360 600W format. Valoarea estimată a contractului este de 1 485 000 lei, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 19 august 2019. În ceea ce privește alegerea câștigătorului, criteriile care vor fi avute în vedere sunt prețul cel mai scăzut, durata cea mai scurtă de livrare și perioada cea mai mare de garanție.

Echipamentul de tip „SGL MU360” este unul dintre cele mai performante de pe piața. Rolul acestuia este de a accelera procesul de fotosinteză de până la trei ori comparativ cu cel în care fotosinteza se produce în mod natural, folosind doar lumina solară. Sistemul dispune de un software specific care, prin intermediul analizatorilor încorporați, măsoară și înregistrează date importante precum intensitatea luminii, umiditatea atmosferică, umiditatea la sol, umiditatea la firul de iarbă, fertilizare, etc. Toți acești indicatori colectați, extrem de importanți în microbiologia plantei, se interpretează apoi uniform, softul indicând extrem de fidel informații esențiale legate de durata optimă de funcționare a instalației pentru aducerea ierbii la parametrii vizați.

 

  • Un comentariu

    Scrie un comentariu