Închide

Vile de milioane de euro, scoase pe piaţă la Cluj

Economie by Kristina Reştea - mai 18, 2018 1 926

 

Dacă vi se pare că prețurile apartamentelor din Cluj au ajuns la niveluri incredibile (depășind, de mult, capitala), puteți să aruncați o privire și spre un segmente de piață „exlusivist”. Cele mai scumpe 10 vile de vânzare din Cluj, la începutul verii lui 2018, ar costa, laolaltă, aproape 12,7 milioane de euro, conform anunţurilor postate pe platforma Compariimobiliare.ro. Trebuie subliniat, însă, că este vorba despre prețuri cerute de proprietari sau agenții, nu de sume tranzacționate. Casele sunt poziţionate central sau în cartiere rezidenţiale din Cluj-Napoca, pe care unii le văd cu potenţial de a fi transformate în spaţii de birouri sau pensiuni.

Dintre ofertele intermediate de portal, primul loc e ocupat de o casă din Gheorgheni, cu un preț afișat de… 1.6 milioane de euro. Imobilul are opt camere, demisolul casei găzduiește o cramă, iar proprietatea beneficiază și de o livadă de circa 3.000 mp. O clădire din zona centrală a orașului e scoasă pe piață pentru 1,5 milioane de euro. Are 15 camere și ar fi ideală pentru birouri, pensiune sau hotel, după spusele celor care ar vrea să o vândă. La demisol dispune de garaj cu 6 locuri de parcare. Nu doar în oraș proprietățile ajung la astfel de prețuri: în Cheile Turzii o clădire cu 8 camere e scoasă la vânzare pentru 1,49 milioane de euro. „Este cea mai apropiată locaţie construibilă din vecinătatea rezervaţiei naturale Cheile Turzii, iar pe suprafaţa de 10 ha s-a înfiinţat o plantaţie de Paulownia”, mai specifică anunțul. În Grigorescu, pentru 1,3 milioane de euro, poți începe negocierea pentru o casă de 1.300.000, cu 11 camere. La demisol are sală sport, saună şi două pivniţe.

În zona centrală, pentru 1,25 de milioane de euro e scos la vânzare un imobil cu opt camere; casa include piscină interioară, sală de sport, saună, jacuzzi, terasă pentru petreceri cu panoramă către oraş. În zona unde au prosperat „casele de vacanță”, care, de fapt nu sunt tocmai de vacanță – Făget – un imobil cu cinci camere se vinde pentru 1,2 milioane de euro. Demisolul are piscină, saună şi jacuzii, iar terenul aferent casei găzduieşte o casă de oaspeţi. Din nou în zona centrală: 1,2 milioane de euro (14 camere). Potrivită pentru birouri, clinică, sediu de firmă. Pe teren se pot parca 12 maşini. În Gheorgheni, un imobil de 1o camere are un preț afișat de 1,1 milioane de euro. Curtea dispune de mult spaţiu verde şi are loc amenajat pentru relaxare. O altă vilă cu 10 camere, de data aceasta în unul dintre cele mai frumoase zone ale orașului – Andrei Mureşanu – e scoasă pe piață pentru puțin peste 1 milion de euro.  Se vinde mobilată și utilată. În același cartier, pentru o casă cu șapte camere  se cere 1 milion de euro.

 

Sursa foto: Plus Imobiliare

 

 

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare