Închide

Viitoarele locuințe ale clujenilor: 1 milion de metri pătrați – suprafața de clădiri rezidențiale autorizate într-un an la Cluj

EconomieTop News by Actual de Cluj - apr. 21, 2017 0 723

Suprafața totală autorizată de clădiri rezidențiale din județul Cluj a depășit anul trecut un milion de metri pătrați, potrivit cpi.imobiliare.ro. Asta înseamnă că județul transilvănean a depășit Ilfovul și Bucureștiul. Startul de an prinde însă Clujul abia pe poziția a cincea în clasament.

Anul trecut, în județul Cluj au fost emise autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale în suprafață de 1.174.043 de metri pătrați utili de clădiri rezidențiale, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, față de 907.562 metri pătrați utili în Ilfov și 859.938 metri pătrați utili în București. Anul precedent, județul Cluj se afla pe locul 3 în acest top, cu o suprafață totală autorizată de 693.597 metri pătrați utili. În top 10 județe cu cea mai mare suprafață autorizată în primele două luni ale acestui an, județul Cluj se află însă pe locul al cincilea – cu aproape 70.000 mp. Adică în urma Bucureștiului, Brașovului, Iașiului și Ilfovului.

Știrea integrală AICI

Anul trecut consultanţii de la Coldwell Banker Transilvania anunţau un număr record de unităţi locative aflate în curs de finalizare în municipiu: 2.300 de locuinţe livrate pieţei în oraşul Cluj-Napoca în 2016, în creștere cu aproape 50% față de anul precedent.

Cluj-Napoca a ajuns de ceva vreme cel mai scump oraș din țară în funție de prețul mediu cerut pentru apartamente.

Vezi și:

Cel mai mare portal imobiliar din țară, în analiza lunară de prețuri: “Și-a atins Clujul potențialul maxim pe piața imobiliară?”

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare